Mer smakprov

Idag bjuder Cornucopia på ytterligare ett smakprov ur kommande romanen "Midvintermörker" som ställer Sverige inför ett ryskt angrepp på Gotland något år bort i tiden, allt anpassat till rådande försvarssituation. Oddsen lär inte vara höga för att det kommer att säljas en och annan bok till försvarsanställda och försvarsintresserade.

I dagens smakprov får vi stifta bekantskap med Romeo Lima, dess stf kompanichef Erik Segerfäldt och kompaniets första stridskontakt.

18 kommentarer:

Cornucopia? sa...
12 januari 2011 kl. 10:36  

Stf kompanichef...

Wiseman sa...
12 januari 2011 kl. 10:41  

Jaja.

Winter2 sa...
12 januari 2011 kl. 10:42  

Blev inte Operation Garbo utsedd till tidernas svenska litteraturkalkon häromåret? Varför göra en kopia på den?

Cornucopia? sa...
12 januari 2011 kl. 10:44  

Kalkon är gott.

Tro det om du vill, men jag har faktiskt inte läst Operation Garbo, och kan alltså inte göra en kopia.

Wiseman sa...
12 januari 2011 kl. 10:45  

Winter2: Har jag inte hört talas om, men den juryn kan inte ha läst mycket svensk litteratur. Den är väl inte direkt Selma Lagerlöf, men jag kan utan att tveka säga att jag har läst åtskilligt med sämre böcker i mina dagar. Kanske var det ämnet som inte smakade?

Anonym sa...
12 januari 2011 kl. 12:03  

Winter2:
De tre böckerna i serien "Operation Garbo" har länge varit slutsålda hos förlaget. Men Timbro gjorde en nyutgåva 2009 av alla tre delarna.

http://www.timbrobokhandel.se/B%C3%B6cker/?search=operation%20Garbo

Apropå litteraturkalkon så är det nog diverse vänstermuppar som har kräkrefelex så fort de hör Timbro.

Sen kan man notera att under en tid fanns flera intressanta böcker på ämnet Sverige-Sovjetunionen. Tex "Anfall mot Sverige" av Sune Andersson, "Slaget om Gävle" av Tohl Andersson,"Kvart i tolv"(eler vad den nu hette av Carl-Östen Nordmark (som också skrev Missilerna i Murmansk).

Cornucopia: när kommer boken ut??
Och vart köper jag den??

Bajsgropen sa...
12 januari 2011 kl. 12:15  

Winter2:
Liksom Wiseman undrar jag om det snarare inte var så att Garbo-böckernas ämne och läsarskara inte tilltalade svensk litteraturs finrum..

Cornucopia: när släpps den och hur köper jag? :-)

Cornucopia? sa...
12 januari 2011 kl. 12:19  

Självförlägger jag kommer den ut i februari.

Information kommer finnas på min blogg, men du skall kunna köpa den på vanligt sätt via Bokus och Adlibris och även direkt via bloggen.

Nästa bok jag skriver skall handla om en makedonsk bonde och hans get i en episk berättelse över flera generationer som följer två homosexualla systrar genom 1900-talet. Så vänsterfolket blir nöjda.

Anonym sa...
12 januari 2011 kl. 12:53  

Harry Winters Operation Garbo är riktigt bra. En annan klassiker i genren är Didrik Dacke´s Sverige 1999 – ockuperat land. Ett smakprov ur boken:

"–Här har vi Vilgotrummet, sade Alva och öppnade en dörr. Det är husets samlagsrum där alla är lika och alla lika villiga. Vi har avskaffat allt privat parande och övergått till kollektiva samlag.
–Men om en man och en kvinna tycker om varann, kan de då inte få hålla sig till varann? frågade Frank.
–Än så länge kan de det, men de får inte vara ensamma. Om ett par år blir det lag på obligatoriska kollektiva samlag. Detta är en viktig innebörd av våra jämlikhetssträvanden...
–Varför kallas den här avdelningen Vilgot? undrade Frank.
–Vilgot...? Jo, jag tror att det var en socialistisk filmregissör som före befrielsen gjorde sig en förmögenhet på att filma samlag i offentlig miljö, särskilt gruppsamlag, varefter hela mängder av porrfilmer började produceras i USA och Europa, inte minst i Sverige. Dessa porrfilmer bidrog i hög grad till att upplösa de förkrympta och livsfientliga borgerliga sexualmoraliska begreppen. Vilgot var en pionjär och vi har velat hedra honom genom att använda hans namn på alla kollektiva samlagsrum."

Så kan det se ut i det kommunistiska Sverige.

RO/Kn Peter sa...
12 januari 2011 kl. 14:10  

@Cornucopia 12:19

Hahahaha..... Mitt i prick! Jag råkar tillhöra den sk kultureliten, men är hjärtligt trött på navelskådarna på bl a DN:s kultursidor.

Anonym sa...
12 januari 2011 kl. 14:31  

Operation Garbo kan beställas från akateeminen.com, €20 per volym, så trots att porto tillkommer blir det billigare än från timbro.

Cornucopia? sa...
12 januari 2011 kl. 15:06  

Ro Kn/Peter, all elit är ju främst elit i sina egna ögon och fastställer själva vad som är elit och resten skall stängas ute.

Internet och i fallet böcker självpublicering har här gjort mycket för demokratin så att även andra röster än elitens kan göra sig hörda. Visserligen kan man få skämmas över att kvaliteten inte når upp till elitens definition av språk och konstnärligt värde, men lid för konsten eller brinn.

RO/Kn Peter sa...
12 januari 2011 kl. 17:59  

@Cornucopia 15:06

Jag hoppas att du noterade att jag skrev "den sk", det var alltså ironiskt menat. Däremot var det definitivt inte ironiskt menat när jag skrev att jag är trött på navelskådarna på DN:s kulturredaktion.

Chris Anderson sa...
12 januari 2011 kl. 18:12  

Cornucopia, välskrivet och spännande. Jag ser fram emot din bok. Skynda på med utgivningen!

Wolff sa...
12 januari 2011 kl. 18:37  

Spännande läsning!

En bok på det här temat kräver en författare som är insatt/uppdaterad i teknikaliteter, vilket Cornucopia ser ut att vara. Tror också att boken kan bli ett intressant inslag i den begynnande uppluckringen av den totala solbrille-hypen i FM och bland många politiker.

Det finns för övrigt flera tecken på att förändringar är på väg nu, även om prestige och personlig identifikation blir ett stort hinder för många som kanske ägnat tio år att köpa den totala nollställningen av territorialförsvaret och lära sig koderna i det nya.

En fundering: hur ser du på möjligheten att involvera en person till i skrivprocessen för att om möjligt kombinera det tekniskt korrekta med successiv kvalificerad korrekturläsning. Verkar kunna finnas goda och även relativt försvarsinsatta kandidater på denna blogg..och boken kan bli viktig.

I vilket fall, lycka till!

jan-olov sa...
13 januari 2011 kl. 10:26  

Cornucopia:
Jag beställer härmed 3 st.
1 st till mig + 2 st varav en skickar jag till Rosenbad och en till Lidingö vägen för reflektion.
När jag läst min kommer jag att skicka den till den person som skall leda den nya försvarsberedningen motsvarande:-)

Svensson sa...
21 mars 2013 kl. 06:15  

Wilderängs och Winters böcker ingår, som antytt i tråden, i en bred genre. Ännu en är Per Lindencronas "Blixtkrig mot Sverige" (1943). Sverige angrips av en "stormakt" och halva landet ockuperas. Ett litet vinterkrig hinns med innan vi går till motoffensiv och segrar.

Därtill har vi "Då ingrep hemvärnet" från ungefär samma tid. Samt, mer fackboksmässig, Gösta Borgs "Det röda massanfallet". Om den sista mer här.

Jakob Wedman sa...
21 mars 2013 kl. 23:13  

På samma tema kan jag rekommendera Med vapen i hand - romantiserad skildring af Vårt kommande krig av Erik Drake från 1902. Utan av avslöja hela handlingen kan jag nämna att det näst sista kapitlet, som handlar om den avgörande striden, heter Dödsridten på Stora Tunas slätt.

Räknare



Creeper
Vilka myndigheter besöker Wiseman's Wisdoms?


MediaCreeper
Vilka media besöker Wiseman's Wisdoms?

Top Politik bloggar Politik Blogglista.se Politik Twingly BlogRank BloggRegistret.se

Twitter


Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

Knuff

Politometern

Bloggintresserade