Om / About Wiseman's Wisdoms

tisdag 1 april 2008

Klusterbombsdebatten

Av listan över interpellationsdebatter i Riksdagen idag kan jag se Carl Bildt får svara på två interpellationer ang "klusterbomber" från ledamöter från (s) och (mp).

Till Carina Hägg (s) kan jag bara råda henne att läsa mina tidigare inlägg om dessa vapen, så kanske hon kan svara på om hon avser att ta strid med Human Right's Watch också eftersom de tydligen är för mesiga i sin linje angående multipelvapen.

Peter Rådberg (mp) får med följande citat ur sin interpellation stämpeln mp-kliché:

"Regeringen har sagt att man inte kommer att använda den svenska bombkapsel 90, vare sig på eget territorium eller någon annanstans.
Dessutom kom en enig försvarsberedning fram till, i december månad förra året, att det inte föreligger något militärt hot mot Sverige under överskådlig tid."


Imponerande verkligen. Låt oss lägga ner hela Förvaret på en gång. Jag tror även Rådberg skulle behöva läsa lite på den här bloggen om "klustervapen".

Förhoppningsvis står Carl Bildt på sig. Han brukar vara mycket duktig på det.

Ni andra som inte följt bloggen tidigare och vill lära er lite mer om "klustervapen" är också välkomna läsa de tidigare inläggen.

4 kommentarer:

  1. Inte att borgerlig försvarspolitik imponerar men man blir ju mörkrädd av bara tanken på en regering bestående av S, MP och V.

    SvaraRadera
  2. Ja, det är ju beprövat med katastrofalt resultat. Det jag tror alliansregeringen är bättre på den rödgröna röran är att fatta beslut istället för att bara vela. Tsunamin imponerade väl inte ens på den mest inbitne gråsossen.

    SvaraRadera
  3. Sen glömde jag ju ta upp den störste landsförrädaren av dem alla - Palme. Han sålde ju hela vår livlina till NATO då de borgerliga tog makten på 70-talet genom att inte berätta om den för Ullsten.

    SvaraRadera
  4. Heej! Önskar Dig en fiin pingst!



    Skriv under uppropet du oxå-98% som drabbas är civila-40% av den BARN!!!klicka bara på länken!
    www.motklustervapen.se

    SvaraRadera

FRÅN OCH MED 2015-02-28 INFÖRS EN HÅRDARE KOMMENTARSGRANSKNING.

Inga kommentarer som ligger för långt från ämnet kommer att godkännas. Ser man som sitt livs uppgift att sprida konspirationsteorier om förintelsen, 9/11 eller återge hela innehållet från Russia Today och vaken.se, så gör man bättre i att starta en egen blogg.



Helt anonyma kommentarer är avstängda. Det går dock utmärkt att kommentera anonymt, men det kräver att man först registerar ett konto hos exempelvis Google, Wordpress eller OpenID. Hos Verisigns OpenID-tjänst krävs det t ex endast att man har ett mailkonto för att man ska kunna skaffa sig ett OpenID.

Håll en god ton i kommentarerna

Det går inte att se de mailadresser fylls i så vill man ha ett privat svar måste man bifoga bifoga mailadress i själva kommentaren och be om att kommentaren inte läggs ut.

Blogger genererar ibland felkoder då kommentarer sänds in. Kommentarerna kommer ändå fram, men vill man vara på den säkra sidan kan man försöka igen. Ctrl-c kan vara klokt innan man trycker på publicera-knappen.