Om / About Wiseman's Wisdoms

tisdag 10 juni 2008

Francois möter björnen

Som jag berättat tidigare har ju NATO och EU identifierat ett "säkerhetshål" i Barentsregionen. På samma sätt som NATO sedan några år står för incidentberedskapen i Baltikum åt det baltiska länderna har man även tvingats till en liknande lösning på Island sedan Ryssland återupptagit sina patrulleringar i Atlanten med strategiskt bombflyg. USA hade tidigare flygförband stationerade på Island, men drog tillbaka dessa för två år sedan då läget ansågs så lugnt och Ryssland så oförmöget att nyttan var ringa.


Det senaste året har man dock fått tänka om sedan Ryssland satt igång patrullerna dagens efter utplaceringen av flaggan under Nordpolens is. Uppgiften har sedan dess lösts av olika NATO-länder, däribland Norge. Nu senast är det Frankrike som står för beredskapen med Mirage 2000-5. Häromveckan var man uppe och mötte en rysk Tu-95 Bear och därifrån kommer bilden.


2 kommentarer:

  1. Tjeckien? Jag har läst att det var Tyska Phantom som skulle ta över missionen i Baltikum efter Polen.
    Får väl hänvisa till luftwaffe:
    http://www.luftwaffe.de/portal/a/luftwaffe/kcxml/04_Sj9SPykssy0xPLMnMz0vM0Y_QjzKLNzKId_c1BMlB2F7O-pFw0aCUVH1fj_zcVH1v_QD9gtyIckdHRUUALZAZ7Q!!/delta/base64xml/L2dJQSEvUUt3QS80SVVFLzZfMjBfMUJCSA!!?yw_contentURL=%2F01DB060000000001%2FW27EMBYD325INFODE%2Fcontent.jsp
    /Nizze

    SvaraRadera
  2. Visst har du rätt. Tjeckien har inte gått på än. Slarvigt av mig.

    SvaraRadera

FRÅN OCH MED 2015-02-28 INFÖRS EN HÅRDARE KOMMENTARSGRANSKNING.

Inga kommentarer som ligger för långt från ämnet kommer att godkännas. Ser man som sitt livs uppgift att sprida konspirationsteorier om förintelsen, 9/11 eller återge hela innehållet från Russia Today och vaken.se, så gör man bättre i att starta en egen blogg.



Helt anonyma kommentarer är avstängda. Det går dock utmärkt att kommentera anonymt, men det kräver att man först registerar ett konto hos exempelvis Google, Wordpress eller OpenID. Hos Verisigns OpenID-tjänst krävs det t ex endast att man har ett mailkonto för att man ska kunna skaffa sig ett OpenID.

Håll en god ton i kommentarerna

Det går inte att se de mailadresser fylls i så vill man ha ett privat svar måste man bifoga bifoga mailadress i själva kommentaren och be om att kommentaren inte läggs ut.

Blogger genererar ibland felkoder då kommentarer sänds in. Kommentarerna kommer ändå fram, men vill man vara på den säkra sidan kan man försöka igen. Ctrl-c kan vara klokt innan man trycker på publicera-knappen.