Om / About Wiseman's Wisdoms

fredag 22 augusti 2008

Det kan man nog se sig i månen efter

Sydossetiens parlament vill att Ryssland ska erkänna Sydossetien som en självständig stat. Som jag har skrivit tidigare om händelserna i Kaukasus är det bara en sak som är mer osannolik - Att Nord- och Sydossetien skulle få bilda en självständig stat för Ryssland. Sydossetien kan nog se sig i månen efter ett ryskt erkännande av republikens självständighet. Jag kan se framför mig hur Putin satte sitt morgon-tjai i halsen för att sedan göra en Homer på golvet (hittade inget klipp utan den fåniga musiken).




Jag tror nog att Sydossetien har dansat lite för länge med djävulen för att djävulen ska vilja släppa greppet. Det är inte för inte som Ryssland har delat ut pass till i stort sett hela den sydossetiska befolkningen. Utan ryskt inflytande i Sydossetien tappar Ryssland både en front mot Georgien och framförallt inflytandet över den oljeledning från Kaspiska Havet som går via Georgien och även Sydossetien. Med andra ord, inte särskilt troligt.

8 kommentarer:

  1. Jag vart själv väldigt förvånad när jag läste det. Var övertygad om att Sydossetien var med på att de var marionetter.

    Men det ger lite vatten till konsperationkvarnen! Om man skulle säga att de på beställning gav Ryssland en ursäkt att gå in i Georgien så försöker de nu på klassisk gangstermanér, visa djävulen att de kan och vill dansa själva.

    SvaraRadera
  2. Jag gillar dina insiktsfulla analyser om kriget Ryssland vs. Georgien. Kan du inte försöka blogga lite mer om Rysslands sida i detta? Hur det mediala kriget går och vad folk i Ryssland anser om sitt eget agerande?

    SvaraRadera
  3. "Om man skulle säga att de på beställning gav Ryssland en ursäkt att gå in i Georgien så försöker de nu på klassisk gangstermanér, visa djävulen att de kan och vill dansa själva."

    En beställning underskrivet av Saakashvili och det "demokratiska" Georgien manipulerat av en annan djävul. Många djävlar blir det...

    SvaraRadera
  4. Hur det mediala kriget går och vad folk i Ryssland anser om sitt eget agerande?

    Sitt eget agerande?
    Hur förhåller sig svenska folket till sitt eget agerande? Du förstår vad jag menar hoppas jag.

    Jag kan dock svara på vad ryssarna tycker om sitt lands agerande. Inte bra alls. Självklart är de nöjda med att Putin (ingen lurar sig själv med att det är Medvedev som styr Ryssland) återupprättar rysslands "supermaktstatus". Men de tycker att Ryssland visar det på fel sätt och i fel läge. Och det vet jag för att jag har fortfarande kontakt med mina barndomskompisar från St. Petersburg.

    SvaraRadera
  5. damien: Intressant. Du får gärna berätta mera.

    SvaraRadera
  6. "RYSSLAND ERKÄNNER UTBRYTARE

    Rysslands president beslutade på tisdagen att erkänna Sydossetien och Abchazien som självständiga stater. Beslutet kom efter ett möte med det ryska säkerhetsrådet i semesterorten Sotji.

    – Jag har skrivit under beslutet om att den ryska federationen erkänner självständigheten hos Sydossetien och Abchazien, sade Medvedev i ett tv-sänt tal."

    http://www.svd.se/nyheter/utrikes/artikel_1619145.svd

    Njaaa, vi kan nog snarare se det i kvällens nyhetsändning... oväntat.

    SvaraRadera
  7. Kommentarer till Rysslands besked att de erkänner Sydossetien? Vad är logiken bakom detta?

    Vill man medvetet eskalera intressekonflikten med västländerna eller handlar det om att man vill få klart vilka som ideologiskt står vid Rysslands sida?

    SvaraRadera
  8. Jag läste precis om erkännandet. Det återstår att se vad erkännandet innebär rent praktiskt i form av ryskt inflytande och militär närvaro. Nya satellitstater styrda från Moskva à la de gamla WP-länderna?

    SvaraRadera

FRÅN OCH MED 2015-02-28 INFÖRS EN HÅRDARE KOMMENTARSGRANSKNING.

Inga kommentarer som ligger för långt från ämnet kommer att godkännas. Ser man som sitt livs uppgift att sprida konspirationsteorier om förintelsen, 9/11 eller återge hela innehållet från Russia Today och vaken.se, så gör man bättre i att starta en egen blogg.



Helt anonyma kommentarer är avstängda. Det går dock utmärkt att kommentera anonymt, men det kräver att man först registerar ett konto hos exempelvis Google, Wordpress eller OpenID. Hos Verisigns OpenID-tjänst krävs det t ex endast att man har ett mailkonto för att man ska kunna skaffa sig ett OpenID.

Håll en god ton i kommentarerna

Det går inte att se de mailadresser fylls i så vill man ha ett privat svar måste man bifoga bifoga mailadress i själva kommentaren och be om att kommentaren inte läggs ut.

Blogger genererar ibland felkoder då kommentarer sänds in. Kommentarerna kommer ändå fram, men vill man vara på den säkra sidan kan man försöka igen. Ctrl-c kan vara klokt innan man trycker på publicera-knappen.