Om / About Wiseman's Wisdoms

lördag 27 december 2008

Intressant Rysslandssammanfattning

Det gångna året i Ryssland sammanfattas i SvD i en mycket intressant artikel av en rysk författare och politisk analytiker. Många intressanta frågeställningar inför framtiden blir det, där den största av dem alla är - När sker rockaden?

Times berättade också för en månad sedan om hur det gick till när Sarkozy besökte Moskva för att försöka stoppa kriget i Tjetjenien. Putin visade tydligt att det var han och inte president Medvedev som höll i tyglarna med uttalandet "I am going to hang Saakashvili by the balls". Det är ju inte första gången Putin gör uttalanden som rör folks genitalier. Tidigare postade jag det här klippet från en presskonferens för 6 år sedan, som också omnämns i Times artikel.





På söndag får vi också veta vem som vann tävlingen om historiens störste ryss. Putin ser nog gärna att det blir Stalin med tanke på hur mycket energi som lagts ner på att återupprätta den gamle psykopaten.

Det är väl inte helt otroligt att detta inlägg föranleder roliga kommentarer från ip-nummer i Moskva igen.

4 kommentarer:

  1. Just nu läser jag "Anna Politkovskajas - Rysk dagbok" om åren 03-04 och tyvärr är den skrämmande dagsaktuell. Hennes oro för utvecklingen mot enmansvälde var befogad...
    /Nizze

    SvaraRadera
  2. Ssch! Avslöja inte för mycket. Jag den och en till i julklapp.

    SvaraRadera
  3. Hej Vise man,

    Gott Nytt år önskar Fredrik, a.k.a Tokmoderaten, Dig och dina kära!

    Följ länken nedan för inbjudan till 2009 års stora begivenhet samt ett uppdrag.

    http://tokmoderaten.blogspot.com/2008/12/en-dag-att-fira.html

    SvaraRadera
  4. Oj då, det där blir jobbigt....

    Men gott nytt år i alla fall!

    SvaraRadera

FRÅN OCH MED 2015-02-28 INFÖRS EN HÅRDARE KOMMENTARSGRANSKNING.

Inga kommentarer som ligger för långt från ämnet kommer att godkännas. Ser man som sitt livs uppgift att sprida konspirationsteorier om förintelsen, 9/11 eller återge hela innehållet från Russia Today och vaken.se, så gör man bättre i att starta en egen blogg.



Helt anonyma kommentarer är avstängda. Det går dock utmärkt att kommentera anonymt, men det kräver att man först registerar ett konto hos exempelvis Google, Wordpress eller OpenID. Hos Verisigns OpenID-tjänst krävs det t ex endast att man har ett mailkonto för att man ska kunna skaffa sig ett OpenID.

Håll en god ton i kommentarerna

Det går inte att se de mailadresser fylls i så vill man ha ett privat svar måste man bifoga bifoga mailadress i själva kommentaren och be om att kommentaren inte läggs ut.

Blogger genererar ibland felkoder då kommentarer sänds in. Kommentarerna kommer ändå fram, men vill man vara på den säkra sidan kan man försöka igen. Ctrl-c kan vara klokt innan man trycker på publicera-knappen.