Om / About Wiseman's Wisdoms

lördag 7 februari 2009

Ka-tjing!

Melodifestivalen blir i år ÄNNU mer utdragen. Borta är den tiden när det fanns ett startfält på dryga tiotalet bidrag och man hade ork att följa artisternas tävlande mot varandra. Nu är det fyra deltävlingar, en extra för de som nästan nådde ändå fram i deltävlingarna och sedan en final. Totalt är det sex st lördagar det är tänkt att man ska bänka sig framför tv:n.

Ka-tjing, låter det om SVT:s kassaapparat. Det blir mycket mer pengar som ramlar in i telefonomröstningarna sedan man införde deltävlingar innan finalen, och i år blir det ännu mer sen man infört ytterligare två omröstningar deltävling. Visserligen går runt 80% av pengarna till Radiohjälpen, men konceptet känns ändå ungefär lika genuint som Kanelbullens dag. Målgruppen är väl ungefär densamma, personer under 18 och över 65.

5 kommentarer:

  1. Tanken slog mig också. Genomskådar inte tittarna detta? Urval, omröstning, urval, omröstning, urval...
    Allvarligt talat, om jag nu mot all förmodan skulle ha röstat på min favorit hade jag känt mig grymt lurad om jag hade blivit tvungen att rösta på ovannämnda ett flertal gånger innan jag fått se något resultat och dessutom blivit tvungen att betala för detta. Kanske något för FM/(M) att ta efter? Vilken flottilj blir kvar? Ring och rösta. F21 sitter säkert, nu står det mellan F7 och F17. Ring och rösta. Vi slänger in en joker, Uppsala. Ring och rösta. Sista chansen. Ring och rösta. Tillslut kanske vi har fördubblat våra anslag och kan skicka en riktigt stark kandidat till finalen i Ukraina ;-)

    SvaraRadera
  2. Onga1: Jag läste kolumnen i morse. Jag håller med om att den var mycket bra och träffande.

    SvaraRadera
  3. "Målgruppen är väl ungefär densamma, personer under 18 och över 65."
    Din normalt goda analysförmåga har nog brustit lite här. Merparten tittare/lyssnare ligger nog i intervallet 18 - 65 även om en ansenlig mängd även finns under 18 och över 65!
    Public service i sin prydno?

    SvaraRadera
  4. 10.16: Jag tror framförallt att det är ungdomar och pensionärer som mest benägna att rösta, men du har helt rätt i att den överväldigande majoriteten av tittare finns mellan och 18 och 65.

    SvaraRadera
  5. "Genomskådar inte tittarna detta?"

    Well, för att låna ett ordspråk utav våra amerikanska vänner :

    "Never underestimate the power of human stupidity"

    ;)

    SvaraRadera

FRÅN OCH MED 2015-02-28 INFÖRS EN HÅRDARE KOMMENTARSGRANSKNING.

Inga kommentarer som ligger för långt från ämnet kommer att godkännas. Ser man som sitt livs uppgift att sprida konspirationsteorier om förintelsen, 9/11 eller återge hela innehållet från Russia Today och vaken.se, så gör man bättre i att starta en egen blogg.



Helt anonyma kommentarer är avstängda. Det går dock utmärkt att kommentera anonymt, men det kräver att man först registerar ett konto hos exempelvis Google, Wordpress eller OpenID. Hos Verisigns OpenID-tjänst krävs det t ex endast att man har ett mailkonto för att man ska kunna skaffa sig ett OpenID.

Håll en god ton i kommentarerna

Det går inte att se de mailadresser fylls i så vill man ha ett privat svar måste man bifoga bifoga mailadress i själva kommentaren och be om att kommentaren inte läggs ut.

Blogger genererar ibland felkoder då kommentarer sänds in. Kommentarerna kommer ändå fram, men vill man vara på den säkra sidan kan man försöka igen. Ctrl-c kan vara klokt innan man trycker på publicera-knappen.