Om / About Wiseman's Wisdoms

söndag 4 oktober 2009

Heder åt Hildebrandt

Jag hoppas att det är många som läser Johanne Hildebrandts krönika i Aftonbladet och hörsammar hennes uppmaning - "När du möter en soldat - heja och bjud på en öl!" (vilket är en ytterst vanlig företeelse i USA, där man ofta även som utländsk soldat blir bjuden på middagsnotan av tacksamma amerikaner)

Johanne Hildebrandt ska ha all heder för den uppmärksamhet hon ägnar våra svenska soldater i utlandstjänst och att hon försöker förklara för Svensson hemma i stugorna vad de egentligen sysslar med.

Jag vet att hon nominerats av flera officerare till Stora Journalistpriset för sin artikelserie om Afghanistan under sommaren och jag hoppas innerligen att hon vinner.

2 kommentarer:

  1. http://annickaengblom.blogspot.com/2009/10/valkomna-alla-soldater-och-sjoman-med.html

    SvaraRadera
  2. Att hemvändande soldater inte behandlas som de bör märks även av i UK.
    I boken 'Apache Dawn' kan man beklämmande läsa om soldater som just anlänt hem till blighty och stannat på Donken på vägen från flygbasen. De fick inte gå före i kön och folk verkade bry sig mer om X-Factor än det faktumet att tusentals soldater, sjömän och flygare befinner sig i krig på andra sidan världen (med löner från 15 000 kronor utan några som helst tillägg).

    I en annan bok, "The Poor Bloody Infantry", talas om den traditionella brittiska attityden till soldater. De är alla kåkfarare, latmaskar eller köttnackar som inte har hjärna nog till andra jobb. Officerare är överklassidioter utan haka som gillar att skrika, leka krig och idka homosexuellt sex i uniform. Båda grupperna är självfallet vapengalningar.

    Ibland undrar man varför man fortfarande hänger ihop med firman, det känns ofta som om ingen bryr sig alls.

    SvaraRadera

FRÅN OCH MED 2015-02-28 INFÖRS EN HÅRDARE KOMMENTARSGRANSKNING.

Inga kommentarer som ligger för långt från ämnet kommer att godkännas. Ser man som sitt livs uppgift att sprida konspirationsteorier om förintelsen, 9/11 eller återge hela innehållet från Russia Today och vaken.se, så gör man bättre i att starta en egen blogg.



Helt anonyma kommentarer är avstängda. Det går dock utmärkt att kommentera anonymt, men det kräver att man först registerar ett konto hos exempelvis Google, Wordpress eller OpenID. Hos Verisigns OpenID-tjänst krävs det t ex endast att man har ett mailkonto för att man ska kunna skaffa sig ett OpenID.

Håll en god ton i kommentarerna

Det går inte att se de mailadresser fylls i så vill man ha ett privat svar måste man bifoga bifoga mailadress i själva kommentaren och be om att kommentaren inte läggs ut.

Blogger genererar ibland felkoder då kommentarer sänds in. Kommentarerna kommer ändå fram, men vill man vara på den säkra sidan kan man försöka igen. Ctrl-c kan vara klokt innan man trycker på publicera-knappen.