Om / About Wiseman's Wisdoms

fredag 12 februari 2010

Läsvärt om försvarsministern och Afghanistan

Expressen har idag en skildring av försvarsministerns tid på ämbetet och hur hans förtroendekapital successivt stärkts sedan tillträdandet. Det är en bild jag i stort sett delar och jag hyser stor respekt för honom och den arbetsinsats han lägger ner. Framförallt respekterar jag honom för hans engagemang för de svenska soldaterna. Jag anser att han har hanterat händelsen med de två i Afghanistan stupade officerarna på ett fullkomligt utmärkt sätt. Däremot delar jag inte alltid, t o m sällan, den av honom och moderaterna förda försvarspolitiken. Artikeln är i alla fall högst läsvärd.

Expressen genomförde idag också en chatt med soldater i Afghanistan, liksom Aftonbladet. Även om inte alla får sina frågor besvarade, kan det vara intressant att läsa hur soldaterna upplever situationen på plats.
Aftonbladets läsarhälsningar har nått fram till FS 18 och man kan också ta del av ett par av hälsningarna. Jag vet att hälsningar av det slaget betyder enormt mycket för soldaterna på plats.

Tidskriften Fokus redogör också för hur det gick till när Sverige fick för sig att skicka en militär insats till Afghanistan.

1 kommentar:

  1. Vad är det som gör att det känns som att Tolgfors poserar? Han gör det som det finns en kraftfull opinion för, inte minst här på bloggarna.

    Vad gäller dina dubier avseende den förda försvarspolitiken, så delar jag helt din uppfattning.

    På ett sätt har Peter Eriksson rätt i att ett nytt läge uppstått i Afghanistan sedan senaste riksdagsbeslutet. Varför går regeringen inte med på partiöverläggningar, som Eriksson önskar? Alliansen är inte mycket för parlamentarisk enighet när det gäller försvaret, vilket är både nytt och synd.

    Ryckighet i dessa frågor gynnar inte verksamheten inom FM. Just i detta avseende är jag anhängare av konsensus. Sedan kan man ju alltid tycka vad man vill om Eriksson.

    SvaraRadera

FRÅN OCH MED 2015-02-28 INFÖRS EN HÅRDARE KOMMENTARSGRANSKNING.

Inga kommentarer som ligger för långt från ämnet kommer att godkännas. Ser man som sitt livs uppgift att sprida konspirationsteorier om förintelsen, 9/11 eller återge hela innehållet från Russia Today och vaken.se, så gör man bättre i att starta en egen blogg.



Helt anonyma kommentarer är avstängda. Det går dock utmärkt att kommentera anonymt, men det kräver att man först registerar ett konto hos exempelvis Google, Wordpress eller OpenID. Hos Verisigns OpenID-tjänst krävs det t ex endast att man har ett mailkonto för att man ska kunna skaffa sig ett OpenID.

Håll en god ton i kommentarerna

Det går inte att se de mailadresser fylls i så vill man ha ett privat svar måste man bifoga bifoga mailadress i själva kommentaren och be om att kommentaren inte läggs ut.

Blogger genererar ibland felkoder då kommentarer sänds in. Kommentarerna kommer ändå fram, men vill man vara på den säkra sidan kan man försöka igen. Ctrl-c kan vara klokt innan man trycker på publicera-knappen.