Om / About Wiseman's Wisdoms

söndag 5 augusti 2007

Magnus Betnér

Jag följer alltid Magnus Betnér med stort intresse. Av alla svenska ståuppare måste jag säga att han är min favorit, tätt följd av Özz Nûjen. I våras lyckades jag äntligen pricka in en liveshow med Betnér och det var värt varenda krona. Jag hoppas verkligen på en repris i höst.
Jag antar att anledningen att jag gillar honom är att han är så rak och att han inte drar sig för att skämta med något samt dessutom gör det med intelligens. Det kräver sin man att som svenne med rakat huvud stå och dra blatteskämt på Stockholm Live och få publiken att skratta. Han brinner också för sin sak, sina budskap, och gör det på ett bra sätt. Jag misstänker att jag och Betnér har helt olika politiska ståndpunkter, men det hindrar inte att han är förbannat duktig. En annan sak som jag starkt gillar är att han verkar "omutbar". Jag älskar när man får höra hur kvällspressen vill få honom att vika ut sig. Förhoppningsvis slipper man någonsin se en sån artikel i verkligheten, och jag tror att han är ståndaktig och förbannad nog att alltid undvika det.

Allra bäst är Magnus Betnér när han får scenen och micken för sig själv. Då kan man verkligen få vrida sig av skratt till ändå mycket tänkvärda budskap. Parlamentet kan han vara rolig i ibland, men det känns ändå som att han gör sig bäst själv, som t ex i monologerna i Sverige Dansar och Ler.

Allra sist skulle jag vilja ge Betnér en stor eloge för att han under juli besökte svenskarna i KFOR. De behöver all uppmuntran man kan få.

Övriga länkar:
Intervju med Betnér i Svd (en av mycket få..)
Magnus Betnérs hemsida. (Kosovo-delen sträcker sig 10-16 juli i hans dagbok)

Passa även på att kolla lite Magnus Betnér på Youtube. Debatten mellan honom och Henrik Schyffert i Parlamentet är fantastisk liksom hans trendanalys i Sverige dansar och ler (nedan).



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

FRÅN OCH MED 2015-02-28 INFÖRS EN HÅRDARE KOMMENTARSGRANSKNING.

Inga kommentarer som ligger för långt från ämnet kommer att godkännas. Ser man som sitt livs uppgift att sprida konspirationsteorier om förintelsen, 9/11 eller återge hela innehållet från Russia Today och vaken.se, så gör man bättre i att starta en egen blogg.



Helt anonyma kommentarer är avstängda. Det går dock utmärkt att kommentera anonymt, men det kräver att man först registerar ett konto hos exempelvis Google, Wordpress eller OpenID. Hos Verisigns OpenID-tjänst krävs det t ex endast att man har ett mailkonto för att man ska kunna skaffa sig ett OpenID.

Håll en god ton i kommentarerna

Det går inte att se de mailadresser fylls i så vill man ha ett privat svar måste man bifoga bifoga mailadress i själva kommentaren och be om att kommentaren inte läggs ut.

Blogger genererar ibland felkoder då kommentarer sänds in. Kommentarerna kommer ändå fram, men vill man vara på den säkra sidan kan man försöka igen. Ctrl-c kan vara klokt innan man trycker på publicera-knappen.