Om / About Wiseman's Wisdoms

måndag 26 maj 2008

En arbetsdag på FMV

Enligt Creeper har någon på FMV i princip spenderat hela sin arbetsdag (07.17 - 15.24 den 26 maj) med att läsa denna blogg. Kanske inte helt bortslösad kan man ju tycka, men jag skulle hellre se att tiden gått till att skriva bättre kontrakt med försvarsindustrin.

8 kommentarer:

  1. Dessvärre kan det vara flera olika individer eftersom man inte får se vilka IP-addresser det handlar om.

    Jag gissar på att dom har något mail med en länk till din blog som cirkulerar runt bland personalen.

    Fast det är lite lustiga sidor som dyker upp via creeper om man ser på vad taggen "FMV" tittat/besökt annars....

    SvaraRadera
  2. Inte förvånad!
    Det var länge sedan man gjorde någon utflykt till exotiska platser. Som den man gjorde till Australien för att se vad som skulle inträffa med deras datorer vid milleniumskiftet!

    SvaraRadera
  3. Nja, jag har ju lite andra möjligheter att kolla besökare förutom Creeper och besöken kom från samma ip.

    SvaraRadera
  4. Även om det är samma IP kan det vara flera personer. Vilket det med all sannolikhet är...

    SvaraRadera
  5. Gus: Visst är det ju så. De har väl bloggen som startsida på den datorn. Undrar om FMV också hyr sina datorer för 18 000 kr om året?

    SvaraRadera
  6. Som sagt - de flesta organisationer och företag har en adress för sin Internet Gateway. Gissa om det är mycket tid som läggs på Aftonbladet,Expressen och DN.

    Dessutom tror jag att alla med FM/FMV/F-industri-anknytning för närvarande med ljus och lyckta söker efter bloggar som tycker något annat än Tomhylsan och hans lojale ÖB.

    SvaraRadera
  7. Jag har använt FMV:s datorer på lunchrast då jag konsultat där. De har ett flertal fasta IP. Man behöver kanske inte dra för stora slutsatser på vad någon gjort på denna blogg.

    SvaraRadera
  8. Jäklar vad det här inlägget tog skruv. Jag var ju faktiskt mest ironisk när jag skrev det. Dock ligger det lite substans i vad jag skrev eftersom man enligt statcounter har arbetat sig igenom gamla inlägg.

    Jag är väl medveten om att företag oftast har fasta ip på sina internetdatorer. Det skulle vara lite svårt för statcounter och creeper att hålla reda på dem annars.

    SvaraRadera

FRÅN OCH MED 2015-02-28 INFÖRS EN HÅRDARE KOMMENTARSGRANSKNING.

Inga kommentarer som ligger för långt från ämnet kommer att godkännas. Ser man som sitt livs uppgift att sprida konspirationsteorier om förintelsen, 9/11 eller återge hela innehållet från Russia Today och vaken.se, så gör man bättre i att starta en egen blogg.



Helt anonyma kommentarer är avstängda. Det går dock utmärkt att kommentera anonymt, men det kräver att man först registerar ett konto hos exempelvis Google, Wordpress eller OpenID. Hos Verisigns OpenID-tjänst krävs det t ex endast att man har ett mailkonto för att man ska kunna skaffa sig ett OpenID.

Håll en god ton i kommentarerna

Det går inte att se de mailadresser fylls i så vill man ha ett privat svar måste man bifoga bifoga mailadress i själva kommentaren och be om att kommentaren inte läggs ut.

Blogger genererar ibland felkoder då kommentarer sänds in. Kommentarerna kommer ändå fram, men vill man vara på den säkra sidan kan man försöka igen. Ctrl-c kan vara klokt innan man trycker på publicera-knappen.