Tankar om Rödeby

I SvD kan man idag läsa filosofiprofessorn Per Bauhns tankar runt Rödeby. Följande tycker jag är ett tänkvärt citat:

"– Det här handlar om en självförvållad situation. Våldet har utlösts när personerna uppsöker mannen i hans eget hem dit de kommit för att skada honom och hans familj. I andra länder kan man förverka sina rättigheter genom att missbruka dem och det tycker jag man borde diskutera även i Sverige, säger han till SvD.se. "

Tidigare inlägg om Rödeby: Vad hade pappan för val?


Rödebyrättegången i media dag 2:
SvD 1, 2, 3, 4, 5
Aftonbladet 1, 2
Expressen 1, 2, 3, 4
DN 1, 2, 3, 4, 5
HD 1
Sydsvenskan 1, 2


Apropå Brott och Straff, tar Expressens Örebroredaktion åter upp höstens kvinnoöverfall i centrala Örebro. Tidigare i höstas gick polisen och ville ha hjälp från allmänheten att identifiera mannen, som man hade på bilder från övervakningskameror. Det känns inte som om allmänheten kan bidra med så mycket identifikation när media väljer att blurra ansikten på gärningsmannen....

7 kommentarer:

Anonym sa...
9 januari 2008 18:23  

Hade min familj varit utsatt lika mycket som denna familj verkar varit hade jag inte heller dragit mig för att använda vapen för att få slut på trakasserierna, tycker mannen handlat helt efter nödvärnslagen

Anonym sa...
9 januari 2008 20:23  

vaa jag kan inte fatta att ni accepterar att det är okej att döda något för att några tånoringar hotade o det verkar att alla är okej med det fyfaan.. det är någons liv vi snackar om här hallå vare sig det r pojkens eller mannens skiitt faan låt killen vila i fred det kan ni åtminstone låta han väl görA

Wiseman sa...
9 januari 2008 20:41  

Ovanstående kommentar av anonym får mig att tänka på Knappnytt nr 4: "Sluta våldta svenska språket, era förbannade jävla grammatiklösa ungjävlar!"


http://www.knappnytt.nu/ShowEpisode.aspx?id=4

Jag tror inte de flesta ser själva dödandet som huvudsaken i det här fallet utan snarare hur i h-e samhället kan låta sånt s-tans slödder till ungar hålla på och ofreda en hel bygd. Jag håller dock stenhårt på var och ens rätt till nödvärn avseende både sig själv, sin familj, sin egendom och sin nästa.

Anonym sa...
9 januari 2008 20:45  

Vi sänder ut helt fel signaler till ungdomar, när vi låter trackasserier gå så här långt. Vi tvingar ju på detta sättet, att man själv måste ta tag i saken för att få var ifred. Detta är ju polisens sak. Men dessa pojkar bad ju om bråk- gång på gång går dom till attack mot familjen utan att några gränser sätts, vad tigger dom om- ja inte vad det detta- men i deras värld var dom vana att få göra som dom ville, antar jag. Vad var deras mål?
Nu blev det ju så att "offret" var tvungen att sätta ned foten o visa var gränsen gick. Helt rätt men deet borde ha gjorts av polisen.
Mitt stöd är till fullo hos 50- åringen, Han gjorde vad andra borde ha gjort för länge sen. Beter man sig respektlöst åt gång på gång, någon får betala- inte ska det va den som blir attackerad....
Yogisen

Anonym sa...
10 januari 2008 10:28  

Detta är bara ett fall av många som blåst upp av media. Jag har ju börjat förstå att vi Svenskar inte förstår eller vill förstå vad som händer i vårt samhälle. Vi sitter inomhus och tycker hur det ska gå till. Tuffa, ja det kan vi ju vara innom bostaden med låst dörr och hoppas att vi slipper ut för en massa våld och otrevligheter.Istället för att göra något tillsammans, men det orkar ju såklart ingen att göra. Men vi behöver inte oroa oss. För våldet kommer att ta över mer och mer . Och det gör det Pga ingen orkar eller vågar göra något åt det.Så slutklämmen blir väl...Snacka mindre och gör mer!

Anonym sa...
11 januari 2008 22:20  

Herr Wiseman, det kanske inte är intressant, men om ni känner för lite magsår så här i höstmörkret så kan jag rekommendera ett blogginlägg om svensk järnvägspolitik.

Wiseman sa...
12 januari 2008 00:00  

Järnets vägar äro outgrundliga....
Vi får se!

RäknareCreeper
Vilka myndigheter besöker Wiseman's Wisdoms?


MediaCreeper
Vilka media besöker Wiseman's Wisdoms?

Top Politik bloggar Politik Blogglista.se Politik Twingly BlogRank BloggRegistret.se

Twitter


Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

Knuff

Politometern

Bloggintresserade