Hela havet stormar

Försvarsmaktens senaste omorganisation till Org 13 har skämtsamt kallats för "Hela havet stormar" efter den lek där man till musik går runt ett ständigt minskande antal stolar. När musiken stannar gäller det att hitta en stol, annars är man ute ur leken.

Org 13 går ut på att bemanna upp organisationen utifrån kompetens och fylla vakanser med redan anställd personal som har rätt utbildning och är övertalig någon annanstans.

Nu har musiken stannat. Frågan är om resultatet blev så bra. Ca 230 civilanställda sades upp. Alla andra fick en befattning i organisationen. Av de civilanställda som sades upp var somliga anställda ute på skjutfälten eftersom man i ett genidrag kommit fram till att förband som nyttjar skjutfält själva kan duka dem med mål och iordningställa dessa. Redan tidigare med anställda soldater blev det dyrt att använda något annat än det lokala övningsfältet eftersom soldaterna självklart liksom andra anställda ska ha traktamenten, boende enligt statliga kollektivavtal. Nu blir det plötsligt också så att en stor del av övningstiden ska läggas på annat än just att öva.

Värst är dock den ögonvittnesskildring av resultatet som man kan läsa hos Cynismer. Det var inte bara stolar som togs bort utan de hamnade i en mycket märklig ordning. Det påminner snarast om något taget ur den kulturella revolutionen.


4 kommentarer:

Tompa sa...
8 september 2012 kl. 08:48  

undrar vilken hög som kommer vara störst när jag anländer till övningsfältet, den hela högen med mål mtrl eller den trasiga?

Sedan kan man fråga sig hur många av de trasiga målen kommer vara trasiga för att de har blivit felplacerade i terrängen och sönderskjutna.

Tompa sa...
8 september 2012 kl. 08:53  

Jag undrar vilken hög som kommer vara störst när jag anländer till skjutfältet, den hög med hela mål eller den hög med trasiga mål?

Undrar också hur många i den trasiga högen med mål som är trasiga för att de är sönderskjutna då de blivit felplacerade i terrängen

Ingemar Bengtsson sa...
8 september 2012 kl. 08:54  

Om jag kommer ihåg rätt var det omkring 80 som blev övertalaga och därmed riskerar uppsägning. Sen kommer ju förvisso de som nu kommer att säga NEJ.

haringet sa...
8 september 2012 kl. 23:14  

Ja det är inte mycket som fungerar just nu. Vet om en situation där en OF-1 som har en OR-6 befattning får gå då h*n inte får sitta på OR-befattningen. Istället för att då ta in en OR-6 så tar man en nyexad OF-1 istället. Bara för att fucka upp det lite extra. Tycker det symboliserar hela FM för tillfället. Helt ur balans, under fullständig kollaps!

RäknareCreeper
Vilka myndigheter besöker Wiseman's Wisdoms?


MediaCreeper
Vilka media besöker Wiseman's Wisdoms?

Top Politik bloggar Politik Blogglista.se Politik Twingly BlogRank BloggRegistret.se

Twitter


Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

Knuff

Politometern

Bloggintresserade