Akademisk kritik

Det var upplyftande att läsa kritiken i DN mot Försvarsmaktens förmåga att genomföra kärnverksamhet. I mångt och mycket var det bara att sitta och bocka av de kända bristerna och se att, författarna till avhandlingen Mats Alvesson och Karl Ydén, fått med de flesta. För det är ju så att i princip allt Alvesson och Ydén tar upp i artikeln är känt, och påtalat, av officerskåren.

Man får ju ändå beundra modet att våga nämna t ex deltagande i Gay Pride som verksamhet av diskutabel relevans för Försvarsmaktens kärnverksamhet. Förut gynnade Försvarsmakten försvarsindustrin. Nu verkar rollen som gynnad i mycket ersättas av PR-företag och div andra företag med flummig inriktning som lyckas sälja in sitt koncept hos officerare som vill göra karriär på nytänkande.

Låt hoppas att doktorsavhandlingen ger lite avtryck, men det är nog att hoppas för mycket.

4 kommentarer:

Anonym sa...
6 november 2008 17:47  

Fick ett brev från pliktverket idag, där de berättade att min beffatning har ändrat namn från Bevakning till insatssoldat. måste ha kännts lönt att skicka ut det... Pliktverket skulle väl spara 100 miljoner?!
känns som om försvarsmakten och diverse stödmyndiheter slösar pengar hejvilt istället för att lägga det på det väsentliga

/ J

Anonym sa...
7 november 2008 15:48  

Deltagande i Pride och annat är väl ett led i strävan att visa på att Den Nya Försvarsmakten är PK. Sedan kan det inte uteslutas att det är en del av en stor maskirovka med målet att dra uppmärksamheten från det faktum att vi inte längre klarar huvuduppgiften...
//Sierra Lima

Anonym sa...
8 november 2008 10:44  

Minns någon bakgrunden till att Sverige skrotade systemet med underofficerare som stod för kompetens och kontinuitet, till förmån för karriär och ständig utbildning för nya placeringar?
Vet ni någon annan försvarsmakt som gjort samma experiment?
Nåja, sent skall syndaren vakna och två-officerssystemet med specialistbefattningar är tydligen "på gång".
/Nisse

Anonym sa...
16 november 2008 09:21  

Hela dagens försvar borde skrotas. Använd budgeten till att få ut officerarna i det privata näringslivet istället. När man avvecklat den svenska officerskåren kan man börja bygga från grunden. Idag känns det som om hela verksamheten är utkukad. En totalt felaktig organisation, byggd för andra syften en gång, ska lösa nya uppgifter. Då blir det bara en massa jävla administration av det hela.

RäknareCreeper
Vilka myndigheter besöker Wiseman's Wisdoms?


MediaCreeper
Vilka media besöker Wiseman's Wisdoms?

Top Politik bloggar Politik Blogglista.se Politik Twingly BlogRank BloggRegistret.se

Twitter


Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

Knuff

Politometern

Bloggintresserade