Tråkiga nyheter

På försök avvecklas från och med idag möjligheten att helt anonymt kommentera inläggen. Ett flertal gånger har helt anonyma kommentatorer, som inte ens bemödar sig med att hitta på en /signatur, kommit med fräna angrepp på andra personer i kommentarsfälten. Somliga gånger går flera olika kommentarer att härleda till en och samma person som försöker framstå som flera. Dessa förfaranden utgör problem eftersom de sänker debatten och får mer seriösa kommentatorer att dra sig för att kommentera.

Cornucopia meddelade tidigare i veckan helt anonyma kommentarer stängs av på försök och eftersom detta verkar falla väl ut görs nu så även här. Detta innebär inte att det inte längre går att kommentera anonymt. Det går alldeles utmärkt. Skillnaden är bara att man måste ha ett konto registrerat hos Google, Wordpress eller OpenID och dessa går att skaffa anonymt. Cornucopia tipsar om Verisigns OpenID-tjänst som är oerhört enkel att registrera sig på och allt som krävs är att man har en mailadress.


Kommentarerna kommer fortsatt att modereras innan de publiceras.

12 kommentarer:

Gnoego (EXC) sa...
3 juni 2012 10:11  

+1. Ser bara fördelar med detta då trådarna blir enklare att följa. Det kommer dock att minska kommentarstätheten men som sagt, vill man fortfarande kommentera så går det alldeles utmärkt att göra det med ett nick istället.

CS sa...
3 juni 2012 10:27  

Bra nyheter! Det är helt omöjligt att följa en debatt med 150 kommentarer där hälften av skribenterna har samma namn; Anonym. Förhoppningsvis leder det dessutom till lite mindre raljerande.

Anonym sa...
3 juni 2012 11:04  

Litet besvär för att försöka följa tråden när "anonym" kommentera "anonym 23:10", då ingen bemödat sig att använda en enkel signatur. /ex Bosse

Cornucopia? sa...
3 juni 2012 11:46  

Kan iaf rapportera att min sidtrafik inte gick ner igår lördag. Hade fler läsare med fredag och lördag utan anonyma kommentarer än föregående fredag och lördag med anonyma kommentarer.

Kan bero på att mindre tid går åt att kontrollera/moderera kommentarer och mer tid därmed kan gå till att producera innehåll.

Syns även en tydlig kvalitetshöjning på de kommentarer som blir.

Smörjaren sa...
3 juni 2012 12:32  

En tid härefter hände sig att Gud satte Briggen på prov.
Han sade till honom: »Briggen»
Han svarade: »Här är jag.»
Då sade han: »Tag din IO 2013, din ende org, som du har kär, och gå bort till Moria land, och offra honom där såsom brännoffer, på ett berg som jag skall säga dig.»

Bittida följande morgon lastade Briggen sin åsna och tog med sig två sina tjänare och sin IO 2013; och sedan han hade huggit
sönder rullor, PgBoK och Cv:na till brännoffer, bröt han upp och begav sig på väg till den plats som Gud hade sagt honom.

När nu Briggen på tredje dagen lyfte upp sina ögon och fick se
Forsmark på avstånd,
sade han till sina tjänare: »Stannen I här med IO 2013; jag och
bullen vilja gå ditbort.
När vi hava tillbett, skola vi komma tillbaka till eder.»

Och Briggen tog rullor, PgBok och Cv:na till brännoffret och lade den på sin IO, men själv tog han selen och kniven, och de gingo så båda tillsammans.

Då talade Briggen till sin fader Ministern och sade: »Min fader!» Han svarade: »Vad vill du, min son?» Han sade: »Se, här är
Rullor, PgBoK och Prio, men var är personal till brännoffret?»
Ministern svarade: »Gud utser nog åt sig nyo GSS och SO till brännoffret, min son.»

Så gingo de båda tillsammans.


Genesis GT

Anonym sa...
3 juni 2012 12:59  

Wiseman. Det gick att följa trådarna även tidigare eftersom de har klockslag. Inget problem med det tycker jag.

Åtgärden är dock befogad när problemen du beskriver finns. Hoppas att debattörerna inte drar sig för att kommentera din utmärkta och viktiga (främst för oss anställda i Försvarsmakten) blogg även i fortsättning.

STAGECOACH sa...
3 juni 2012 13:06  

Bra åtgärd. Just det här med den aggressiva tonen har dragit ner mitt intresse. Förhoppningsvis så får vi en bättre diskussion - även om man förstås kan diskutera vad det är som ska diskuteras. Försvarsdebatten, med allt från madrasser till genderfrågor, börjar bli genuint ointressant. De stora frågorna verkar helt bortglömda.

Anonym sa...
3 juni 2012 15:36  

Håller med

Detta bör nog höja nivån på debatten framöver

Anonym sa...
4 juni 2012 12:05  

Mycket klokt. Trollen verkar sprida sig mer än någon trodde var möjligt på nätet.

J.K Nilsson sa...
4 juni 2012 14:47  

Från "Anonym" till "Unknown"?

J.K Nilsson

Malin sa...
4 juni 2012 17:47  

Äntligen och varför har inte detta införts långt tidigare? För mig har det varit hemskt jobbigt att svara på anonym eftersom vem svarar jag på i skogen av anonyma.

Anonym sa...
5 juni 2012 14:26  

Ja, guuu vad jobbigt det har varit. Nu blir allt mycket bättre när jag har fått ett ID och namn! Jag känner själv vad kvaliteten i mina kommentarer har ökat! :-)

RäknareCreeper
Vilka myndigheter besöker Wiseman's Wisdoms?


MediaCreeper
Vilka media besöker Wiseman's Wisdoms?

Top Politik bloggar Politik Blogglista.se Politik Twingly BlogRank BloggRegistret.se

Twitter


Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

Knuff

Politometern

Bloggintresserade