NH 90-haveri

Snart kommer helikopterflottiljen ha sin egen JAS-problematik med massmedia (fast det drabbar ju återigen Flygvapnet). Igår havererade en italiensk NH 90 under en uppvisning inför publik. Nu kommer det inte dröja länge innan det kommer att heta att det inte går att ha helikoptrar med elektroniska styrsystem etc. I tidningarna kommer man att läsa rubriker som "Sverige har köpt dödshelikoptern" och liknande skräp.

Nåväl, det ska bli intressant att höra orsaken till haveriet. Låt oss bara hoppas att det inte ytterligare försenar leveransen av de svenska HKP 14.

Italien har beställt 180 helikoptrar (Sverige 18...) och den första levererades i december och har sedan dess fått ytterligare fyra. Under 2009 räknar man med att ha den första divisionen operativ (det är låååångt till samma status för svensk del).

Fotogalleri

1 kommentarer:

Tabby sa...
2 juni 2008 20:29  

Det är ju rätt väntat att en ny helikopter/ nytt flygplan kraschar några gånger innan man lyckas hitta och åtgärda alla buggarna och innan piloterna lärt sig hantera sitt nya flygfä på ett bra sätt. Om man bara kunde få svenska medier att inse det...

RäknareCreeper
Vilka myndigheter besöker Wiseman's Wisdoms?


MediaCreeper
Vilka media besöker Wiseman's Wisdoms?

Top Politik bloggar Politik Blogglista.se Politik Twingly BlogRank BloggRegistret.se

Twitter


Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

Knuff

Politometern

Bloggintresserade