Presskonferens om Midvintermörker

Lars Wilderäng, mer känd som bloggen Cornucopia, håller just nu presskonferens om sin bok Midvintermörker, vilket meddelades i ett pressmeddelande igår. Pressmeddelandet som gick ut via TT uppmärksammade bl a av SvD och Realtid.

Midvintermörker utspelas något år bort i tiden där ett trängt Ryssland ser sig nödgat att med militär makt säkra gasledningen Nord Stream i Östersjön bl a efter att piratverksamheten eskalerat i området, vilket man försöker göra genom att ta Gotland. Ett sargat svenskt försvar på väg in i IO 14, gör vad man kan för att sätta emot den ryska operationen som inleds med anfall med kryssningsrobotar mot kritiska sårbarheter i den militära och civila svenska infrastrukturen. Vissa konstnärliga friheter har författaren unnat sig medan stora delar är mycket nära verkligheten såsom den lär se ut när boken utspelas. Att ha landets största flottbas och därtill en av två stridsflygflottiljer inom porté för Iskandersystemet är något som Kungliga Krigsvetenskapskapsakademins blogg varnat för flera gånger under vintern. Boken kan också ses som en populärversionen av resultatet av den "strategiska time-out" som drabbade Försvarsmakten under sena 90-talet och under 00-talet. Det går snabbt att montera ned, men tar lång tid att bygga upp.

Boken kan köpas direkt på Cornucopia, men snart även genom Bokus och AdLibris. En kul detalj är också att den enda bokhandeln som säljer boken direkt ligger i Klintehamn, som spelar en viss roll i boken.

Det är ingen vågad gissning att det kommer säljas en del Midvintermörker till personal i Försvarsmakten.

Utdrag ur boken har tidigare publicerats här och här.

7 kommentarer:

Cornucopia? sa...
28 februari 2011 10:36  

Kan ju vara värt att notera att utdragen varit preliminära och är svagt förändrade i slutlig version. Om inte annat har stavfel förvandlats till tryckfel:-)

Anonym sa...
28 februari 2011 11:51  

Hoppas att det i boken poängterar att x antal "insatsbataljoner" borde befinna sig utomlands precis som den tog upp underbemanningsproblemet.
/Harryboy

jan-olov sa...
28 februari 2011 12:24  

Kan vara en god ide att lägga in en fotnot i hemvärnstidningen
mvh/jan-Olov

Anonym sa...
28 februari 2011 12:50  

Har köpt boken nu, ska blir roligt att läsa den!

/Berg

Anonym sa...
28 februari 2011 13:01  

Boken är beställd!

Jonas75

Anonym sa...
28 februari 2011 13:23  

Kom ihåg; 23000 man i svenskt insatsförsvar är gripbara här och nu, ytterligare 27000 man inom någon tid. Tror jag faktiskt citerar Informationsdirektör Lagersten rätt med siffror och tidsförhållanden.

Med dessa resurser grejar Tolgfors att lösa Riksdagens uppdrag-det har S Göransson lovat.

Undrar hur spelet går i boken Midvintermörker? Har kejsaren kläder på sig?

Media hjälp Försvarsmakten-KEJSAREN HAR INGA KLÄDER PÅ SIG!

Pimpernell-Yours Truly

Anders sa...
28 februari 2011 20:00  

En beställning är lagd!

RäknareCreeper
Vilka myndigheter besöker Wiseman's Wisdoms?


MediaCreeper
Vilka media besöker Wiseman's Wisdoms?

Top Politik bloggar Politik Blogglista.se Politik Twingly BlogRank BloggRegistret.se

Twitter


Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

Knuff

Politometern

Bloggintresserade