Någon mer med vett i regeringen

Läste precis att fp-ledaren Jan Björklund motsätter sig ytterligare nerskärningar och nerläggningar i Försvaret med tanke på den senaste tidens händelser i omvärlden. Det låter mycket lovande. Det verkar som om det i alla fall finns någon mer med lite vett i regeringen än Carl Bildt. Det är ju dock inte helt otroligt att jag får äta upp vad jag precis skrev. Man kanske skulle bli folkpartist?

3 kommentarer:

Anonym sa...
20 augusti 2008 20:44  

Folkpartis? nej tack;) Anledningen till att Björklund säger något sådant här beror på att han vet att där finns ett utbrett missnöje bland svenska folket med försvarspolitiken, samt att påtryckningarna blir fler mot regeringen pga det som händer just nu. Fp vill bara börja att fiska röster

Tabby sa...
21 augusti 2008 05:45  

Ja jag ser ju inte hur det skulle kunna bli sämre...

Ante sa...
21 augusti 2008 11:32  

Det kan väl inte vara samma Jan Björklund som sade att Ryssland inte har kapacitet att anfalla Sverige på många år? Alla vet ju att FRA lagen behövs pga Ryssen. För när östersjömarinen framrycker mot Svea rike så kommer FRA givetvis spana ihjäl dom alternativt bygga ett skenmål föreställande Sverige i östersjön så ryssen bombarderar och invaderar ett Sverige gjort på trolldeg och krigslist. Ja se då behövs ju inte försvaret i alla fall, FRA är vårt vapen. Nåja åter till saken: Jag tar inte mycket av vad någon av dom korrumperade papphattarna i partierna säger. Som sagt så har ju herr Björklund sopat ur sig att Ryssland inte kan ta Sverige vilket redan motbevisats i form av Georgien som har lika många stridsvagnar som vi, fler och garanterat mer kärva och väldrillade trupper med erfarenheter från bland annat Irak plus att dom har fler artilleripjäser än vi. Enda vi har mer utav är väl i princip flygplan. Det och hårt motstånd till trots så tog det bara några dagar för ryssen att totalt krossa Georgien. Vad skulle då hända med Sverige? Eller är det kanske så att det lilla vi har ska slå en järncirkel runt Stockholm och skydda führern Reinfeldt och hans lakejer medans resten av riket faller i fiendens händer? Nej det var bättre förr när försvarsviljan piskades upp och regementena var en symbol för bygden och landskapet. Då försvaret fanns i folket. När det var allas PLIKT att försvara landet i händelse av ofred. Jag är dessutom fast övertygad om att viljan hos folket finns trots att vi styrs av korrupta tomhylsor med skev världsbild.

RäknareCreeper
Vilka myndigheter besöker Wiseman's Wisdoms?


MediaCreeper
Vilka media besöker Wiseman's Wisdoms?

Top Politik bloggar Politik Blogglista.se Politik Twingly BlogRank BloggRegistret.se

Twitter


Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

Knuff

Politometern

Bloggintresserade