Är detta verkligen Sverige?

I det förra inlägget efterlystes positiva nyheter om Försvarsmakten och försvarspolitiken. Men det finns faktiskt annat som också får Försvarsmakten att framstå som en mönstermyndighet.

I DN skrev Hanne Kjöller i förra veckan en mycket chockerande artikel om den svenska polisen och myndighetens ineffektivitet. Det är så upprörande läsning att man inte riktigt vet var man ska ta vägen. Mest förvånande är ändå tystnaden efteråt. Helt dött. Inte en kommentar från ansvariga politiker. Som försvarsmaktsanställd upplever man många gånger Försvarsmakten som en ineffektiv och stundom även personalfientlig myndighet, men det här går inte ens att jämföra. Vad det innebär för det svenska rättssystemet vill man inte ens fundera på.

Läs även tidigare polisen Morgonsur om DN-artikeln.

5 kommentarer:

Anonym sa...
3 december 2012 21:48  

Att ingen bryr sig kan ha flera orsaker.

Det finns ingen ansvarig politiker. (inte helt ovanligt)

Polis-Schlingan håller på att redigeras.

Det finns ingen Polis-Schlinga.

Herr Borg och grabbarna har haft lite annat för sig senaste tiden.

Man har inte förstått frågan.

Man försöker räkna fram någon spänstig statistik.

Den beskrivna verkligheten stämmer inte med utstakade mål och politiska drömmar.
o.s.v.

Jag är dock säker på att när vi närmar oss nästa val kommer polisen och dess verksamhet att komma upp på bordet igen. Fast från en annan utgångspunkt och verklighet.
Är det sant som står i DN, verkar det dock som om någon sprängt ”mörkersvinggranater” inom hela polisväsenet.


Eller är det så enkelt att ingen bryr sig?

Suck!


Teaterdirektören.

P.S. ”Mörkersvinggranat” (12 cm) sprider mörker i ljusa lokaler och vid upprepade eldstötar kan hela områden förmörkas.
P.S. 2 Osanning och ironi förekommer i texten.

sylvanas sa...
3 december 2012 23:01  

Det var bättre förr - ju förr desto bättre.

Sten-Erik Björling sa...
4 december 2012 09:40  

MJa, vad förväntar man sig...

Numera går det till som följer...

Regeringen anlitar en extern konsultbyrå ( t ex McKinsey) till att utföra det arbete som tidigare utredare inom förvaltningarna gjort, detta för att man vill styra resultaten så att det passar den karta som man självt ritat upp i ett rum utan fönster eller kontakt med verkligeten baserat på en ideologi vars implementation alltid misslyckats i just denna verklighet. Konsultbolaget (oftast USA-baserat) bläddrar lite förstrött bland sina mallar av utredningsmetodiker och rapporter som de hämtar från sina delar i USA (som arbetar mm i Pentagon) och så återanvänder man dessa för att planera upp konsultuppdrag på myndigheterna till det facila priset av 2-3000 SEK i timmen. Eftersom svenska myndigheter skiljer sig avsevärt från departementen i USA och även krigsmakten i USA så går det som det går... Omställningsarbetet går naturligtvis helt åt skogen men det beror inte på brister i upplägg eller i användandet av mallar och processer hämtade från helt främmande entiteter - de beror på facket och att folk inte vill jobba eller acceptera förändring...

Häpp...

Anonym sa...
6 december 2012 07:46  

Leif GW om ämnet.

http://www.youtube.com/watch?v=3DGkYd2RtTY

anonymous sa...
11 december 2012 18:06  

Pinnjakten är en grundbult i en annan dysfunktionell myndighet Migrationsverket vilket förtjänstfullt lyfts fram av Aftonbladet in en uppmärksammad serie reportage. Grunden till idiotin förefaller vara att kvantifiera offentlug verksamhet med hjälp av artificiella indikatorer. Jag är själv offentlig tjänsteman - internatioenll förhandlare - och vi måste varje år sitta ner och försöka definiera "mål" som skall kunna räknas. Ingen tar det hela på allvar tack och lov men man måste ändå ödsla dyrbar tid på att fylla blanketter - "how many negotiations?" "conclusuions?" osv utan minsta hänsyn till kvalitet, politiskt sammanhang etc. Man anar ett i bästa fall välvilligt försök att "effektivisera" en verksamhet som inte kan kvatifieras och där dåliga och ofta direk felaktiga styrmedel saboterar verksamehetn. Allt detta har för övrigt testats i näringslivet och mig veterligen inte lätt någonstans mer än att företag fokuserat på fel saker och förlorat i värde.

The Man

RäknareCreeper
Vilka myndigheter besöker Wiseman's Wisdoms?


MediaCreeper
Vilka media besöker Wiseman's Wisdoms?

Top Politik bloggar Politik Blogglista.se Politik Twingly BlogRank BloggRegistret.se

Twitter


Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

Knuff

Politometern

Bloggintresserade