Nix Hkp 10 för NBG

På mil.se publicerades igår en notis om att NBG får klara sig utan Hkp 10 pga de massiva förseningar som modifieringsarbetet dras med. I dagsläget finns inte längre något leveransdatum fastställt. Smått fantastiskt måste man säga.

Istället har NBG att förlita sig på 4 st Hkp 4, som redan skulle ha gått i graven. Nu får de slita ytterligare ett knappt år över vad som först var planerat. Egentligen skulle de som sagt redan varit skrotade och ersatta med Hkp 14. Dessa Hkp 4 har fått en papier maché-modifiering med ballistiskt skydd runt piloterna och kulsprutor. På pappret för en lekman ser det förmodligen imponerande ut, men man skulle nästan lika gärna kunnat vara utan. Det som behövs för att ha en chans att ta sig fram i t ex Tchad eller Afghanistan är signaturdämpning, robotskottsvarnare och facklor, vilket man inte ansett sig ha råd att kosta på helikoptrarna när de ändå ska skrotas.

Det är bara att inse att även NBG:s helikopterförmåga blev ett luftslott.
En rysk Hind-helikopter utan robotskottsvarnare skjuts ner av tjetjener med bärbara luftvärnsrobotar.


I övrigt är den här notisen ganska typisk för nya mil.se. För ca ett halvår sedan bytte man utseende på mil.se. Nyheterna publiceras ej längre kronologiskt och många mycket intressanta och oftast "negativa", som t ex denna, blir endast notiser i högerspalten, medan andra mer präktiga "nyheter" får stå länge med bild i mitten. Dessutom har någon inkompetent IT-tyckare på HKV bestämt att man istället för att fortsätta med adressen http://www.mil.se/ istället skall ha www2.mil.se. Detta gör att man tappar alla som endast skriver in mil.se. Man skulle kunna jämföra det med att istället för att hålla fast vid en inmutad reklamplats på bästa sändningstid, byter till en tid mellan 0400 och 0500. Därtill har många förbands hemsidor slutat fungera som de ska sedan domänbytet. Vad hände? Var det någon som glömde betala FMLOG för domännamnet?

0 kommentarer:

RäknareCreeper
Vilka myndigheter besöker Wiseman's Wisdoms?


MediaCreeper
Vilka media besöker Wiseman's Wisdoms?

Top Politik bloggar Politik Blogglista.se Politik Twingly BlogRank BloggRegistret.se

Twitter


Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

Knuff

Politometern

Bloggintresserade