Snålheten bedrar visheten ännu en gång

De 7 miljonerna skyddsmaskerna för civila ska skrotas. Det kommer ju aldrig mer att bli krig och har inte blivit det heller så länge någon nu levande utan tecken på senildemens kan minnas. Alltså kan de skrotas utan en antydan till dåligt samvete.

Låt se vad vi missar genom att ha lagt ner civilförsvaret. Det första man tänker på är en beredskapsorganisation i händelse av krig. Någon ska ju dela ut skyddsmasker, anvisa folk plats i skyddrum m m. Dock har vi ju redan fastställt att det aldrig kommer att bli krig.
Det få däremot tänker på är vad händer med samhället i händelse av en större katastrof, t ex en kärnkraftsolycka eller en kemisk katastrof. Civilförsvaret har även haft uppgifter där liksom de omtalade skyddsmasker. Varken det ena eller andra ska ju heller inte inträffa och har inte inträffat så det kan vi också bortse från. Lika bra att skrota allt. Sälj Skåne till Danmark när vi ändå håller på. Billigare vid snabb affär och dessutom ingår 7 miljoner skyddsmasker att använda när vinden ligger på från svingödseln.

SvD

8 kommentarer:

Anonym sa...
22 mars 2008 22:43  

Jag tror att fienden redan har spridit giftig gas över Sverige - gas som i första hand verkar ha drabbat våra beslutsfattare och fått de att ta helt galna beslut. På punkt efter punkt håller vi på att förgöra oss själva :-( - från löjliga besparingar och neddragningar av försvaret till riksbankens utförsäljning av guld nu inför en stundande finansiell kris.

Wiseman sa...
23 mars 2008 11:09  

Haha! Ja, det skulle förklara det mesta av galenskaperna.

Anonym sa...
23 mars 2008 19:00  

Efter att ha läst "operation garbo" blir man ju lite fundersam hur många i Stockholm står egentligen på ryssarnas lönelista?

"Riksdagen beslutade 1982 att hela svenska folket skulle ha tillgång till skyddsmasker och de sista levererades så sent som 1994. Idag ligger 7,1 miljoner folkskyddsmasker i förråd hos alla landets kommuner"

Vems var det som sade att det skulle gå snabbt att återställa en totalförsvars förmåga om det började bli oroligt i vårat närområde?

Wiseman sa...
24 mars 2008 01:14  

Andersson: Läs "Hårsfjärden" av Ola Tunander och forska lite i Ströberg-affären så blir du ännu lite mer fundersam.

Anders Ebefeldt sa...
24 mars 2008 23:43  

Om inte var man har dessa masker i sitt hem, till vilken nytta är de då? Det lär ju knappast hända att ryssen ringer Reinfeldt och frågar, är det i sin ordning att vi släpper lite giftig gas över Sverige? Varav han svarar. Inga problem, men kan du håla en dag, vi ska bara portionera ut våra gasmasker över landet.

Wiseman sa...
25 mars 2008 08:57  

Tanken är att de ska delas ut då säkerhetsläget försämras. Då påbörjas även utbildning var närmaste skyddsrum finns, åtgärder för att undvika sjukdomar, epidemier, vattenrening etc.

Jag tror inte riktigt modellen med att alla ska ha maskerna hemma redan från början kommer att fungera. De försvinner i flyttar, förvaras inte på korrekt sätt, blir leksaker etc.

Anders Ebefeldt sa...
25 mars 2008 19:53  

Fast vadå "delas ut då säkerhetsläget försämras." Det är ju det jag menar, det kommer inte hända. Om det smäller idag lär det ju vara en terrorattack och då har man inte hunnit utbilda någon innan det redan är för sent.

Wiseman sa...
25 mars 2008 22:23  

Japp, jag kan bara hålla med dig om att när de väl behövs är risken stor att det är för sent att dela ut dem, alternativt att någon feg politiker inte vågat dra i snöret.

Jag tror ändå att andelen kompletta, hela, rena och funktionsdugliga masker några månader efter utdelning uppgår till en bråkdel av de utlämnade. Tyvärr.

RäknareCreeper
Vilka myndigheter besöker Wiseman's Wisdoms?


MediaCreeper
Vilka media besöker Wiseman's Wisdoms?

Top Politik bloggar Politik Blogglista.se Politik Twingly BlogRank BloggRegistret.se

Twitter


Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

Knuff

Politometern

Bloggintresserade