Twitter och JASar till Libyen

Som många säkert märkt producerades det inte några inlägg på WW under julen. Återhämtning gällde istället.

Däremot blev det någon Twitterrad då och då eftersom det tar avsevärt mindre tid. Då det inte finns någon räknarfunktion på Twitter förutom antalet Twitteranvändare som följer ett konto, är det svårt att säga hur många som läser det som skrivs där. Twitterformatet gör det i alla fall mycket enkelt att snabbt kommentera något och framförallt länka till intressanta artiklar och därför kommer Twitter fortsatt att användas parallellt till bloggen och stundom även företrädesvis. Även på Twitter pågår försvarsdebatten för fullt under hashtaggarna #svfm (Svenska Försvarsmakten) #säkpol och just nu #fofrk (Folk & Försvars Rikskonferens).

Vill man inte missa några Twitterinlägg gör man lämpligen som många miljoner andra – skaffar ett Twitterkonto och sedan som 447 andra – följer WW. Alternativt, om man är konservativt lagd lägger man ett bokmärke på https://twitter.com/#!/wisemanswisdoms så hittar man alla tweets där alternativt går till bloggen så hittar man de tre senaste tweetsen i högerkolumnen.

Senaste twitterinlägget är en länkning till en mycket läsvärd artikel om hur amerikanska försvaret tappar många av sina mest kompetenta officerare till det civila näringslivet. Högst tänkvärt inför kommande omstrukturering i Försvarsmakten, men inget det vid denna tidpunkt kommer att skrivas ett helt inlägg om på WW. Följer man inte på Twitter missade man förmodligen också nyheten om att Libyen sneglar på att köpa JAS...6 kommentarer:

Besviken reservofficer, fd moderat sa...
5 januari 2012 kl. 02:06  

Bäste Wiseman,

Du skriver alltid läsvärda inlägg på din blogg, men ditt hyllande av Twitter måste jag ifrågasätta. Twitter är för mig ett uttryck för samhällets imbecillicerande. Hur kan man uttrycka något läsvärt och intressant på 140 tecken?

För mig är Twitter lika intressant som MTV.

Anonym sa...
5 januari 2012 kl. 12:25  

Svar till Besviken reservofficer.

Hur många tecken innehöll ditt kloka inlägg ?

Anonym sa...
5 januari 2012 kl. 14:06  

242 tecken, 285 med mellanslagen räknade, alltså motsägs inte hans tes.

Anonym sa...
5 januari 2012 kl. 14:10  

285

J.K Nilsson sa...
5 januari 2012 kl. 20:41  

Att skriva kort och kärnfullt är en dygd.

J.K Nilsson

Anonym sa...
5 januari 2012 kl. 23:41  

@Besviken reservofficer

Svar på din fråga:
Genom att inte floskla till texter!

Behöver man skriva mer är det bara att hänvisa till texter på Internetsidor (din blogg) via t.ex. bitly.com. Då blir det många tecken.

/Vitablixten

RäknareCreeper
Vilka myndigheter besöker Wiseman's Wisdoms?


MediaCreeper
Vilka media besöker Wiseman's Wisdoms?

Top Politik bloggar Politik Blogglista.se Politik Twingly BlogRank BloggRegistret.se

Twitter


Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

Knuff

Politometern

Bloggintresserade