Samarbete med Expressen

I inlägget om Kungliga Krigsvetenskapsakademien nämnde jag att jag skulle avslöja ytterligare ett exempel på vad som hänt sedan bloggen startade sommaren 2007 och nu är det offentligt. Med början imorgon söndag kommer jag varannan söndag framöver att skriva som krönikör för Expressen, vilket är något jag ser framemot. Krönikeformen lämpar sig utmärkt för att lyfta vissa intressanta delar av försvarsområdet för en bredare publik. Naturligtvis blir utmaningen att hitta en balans mellan att det ska vara intressant för läsarna, innehåll i form av ämne och abstraktion. Det är också viktigt att påpeka att jag kommer att skriva för Expressen på fritiden i egenskap av privatperson och försvarsbloggare och inte för Försvarsmaktens räkning.

Vad kommer då att hända med bloggen? Bloggen kommer att leva vidare precis som tidigare. Som jag antydde ovan så är krönikeformen annorlunda än bloggformen och har även en annan målgrupp. Det som ligger i röret just på bloggen är ett antal gästinlägg och därefter kommer en julkalender där det utlovas lucköppning varje dag så håll utkik.7 kommentarer:

Henrik L sa...
29 november 2014 kl. 11:09  

Fantastiskt bra!
Nu har Expressen fått en ny trogen söndagsläsare.....i alla fall varannan helg;)

Unknown sa...
29 november 2014 kl. 12:24  

Undrens tid är ej förbi.

Max Hanemann sa...
29 november 2014 kl. 15:09  

Har Du inte tänkt på att man blir bedömd efter sitt sällskap, i detta fall de fora man medverkar i? Lycka till hur som helst, för allas vår skull ...

Sommarfararen sa...
29 november 2014 kl. 15:21  

Hej Carl,

Jag uppskattar din blogg men Expressen är en riktig skitblaska och jag tycker du svärtar ner dig genom att medverka i den "tidningen". Jag kan dock se din bevekelsegrund med att du når ut till en större massa och som någon sade - ändamålen helgar medlen.

Wiseman sa...
29 november 2014 kl. 15:44  

Det är svårt att både ha och äta kakan samtidigt. En av de vanligaste kommentarerna genom åren har varit att det duger inte att det bara är på bloggarna som så "viktiga" frågor som försvaret lyfts utan att allmänheten måste få upp ögonen för frågan. Ofta kombinerat med en viss defaitism kring att så aldrig kommer att bli fallet.

Vad är väl i så fall bättre än att skriva i landets största kvällstidning om just försvarsfrågan?

paul sa...
29 november 2014 kl. 16:42  

Expressen må ha problem som all aftonpress men det är Sveriges näst största tidning. Att du blir krönikor där tror jag kan ha enormt stor betydelse för att lyfta försvarsfrågan ytterligare.
Grattis och lycka till.

Anonym sa...
29 november 2014 kl. 16:56  

Grattis Wise, men framförallt grattis Expressen! Detta blir kanonbra.

RäknareCreeper
Vilka myndigheter besöker Wiseman's Wisdoms?


MediaCreeper
Vilka media besöker Wiseman's Wisdoms?

Top Politik bloggar Politik Blogglista.se Politik Twingly BlogRank BloggRegistret.se

Twitter


Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

Knuff

Politometern

Bloggintresserade