En liten film

Redan förra veckan kunde man läsa att Mona Sahlin inte ansåg att hon behövdes under Nobelmiddagen, utan att det räckte att hon var närvarande under prisutdelningen. Istället för att gå på Nobelmiddagen, ska Mona Sahlin gå på Bruce Springsteenkoncerten. (SvD, SvD:s ledarblogg)

"- Men ibland måste man för sin egen skull göra sådant som man bara älskar att göra. Och Springsteen ger mig inspiration till så mycket annat. Jag får be honom att han inte kommer just den 10 december i fortsättningen." DN

Om jag var ledare för Sveriges största parti, och inte helt otippat nästa statsminister skulle jag tveklöst välja att gå på Nobelmiddagen. Tyvärr är det så att Mona Sahlin i allra högsta grad är en maktfaktor i Sverige, liksom en representant för landet och därför för landets bästa (ifall vi nu får en ny s-regering) skulle göra bäst i att knyta så många kontakter som möjligt med de framstående personer som kommer att gästa Nobelmiddagen.

I och för sig kanske det inte är så konstigt. Klarar man inte av att betala sina räkningar i tid*, klarar man nog inte heller av att inse vikten av att närvara på Nobelmiddagen.

Låt oss i alla fall hoppas att Bruce Springsteen inte planerar in några koncerter i Sverige med närområde (en liten tripp med regeringsplanet till låt säga Helsingfors frestar säkert) under en eventuell regeringsperiod för Mona Sahlin. Laila Freivalds operabesök skulle kunna få god konkurrens.


*) Såvida man inte får använda sig av ett av allmänheten ofrivilligt sponsrat förskott på lönen. För förskott på lönen kan väl nästan alla få/ta?...


Som avslutning bjuder jag på en liten film för den vars minne inte sträcker sig längre än nåt år tillbaka.


3 kommentarer:

Anonym sa...
10 december 2007 20:57  

Klockrent inlägg ;-)
Man undrar bara vad tusan alliansen höll på med när det blåste kallt från alla håll i början?
Det här hade ju varit rena rama dynamiten.

Wiseman sa...
10 december 2007 21:33  

Tack!

Anonym sa...
12 december 2007 12:27  

Ja och det visar ju hur värdelös ledning Alliansen har. Om ledaren inte kan leda sin lilla klan, hur ska han kunna leda sverige?

RäknareCreeper
Vilka myndigheter besöker Wiseman's Wisdoms?


MediaCreeper
Vilka media besöker Wiseman's Wisdoms?

Top Politik bloggar Politik Blogglista.se Politik Twingly BlogRank BloggRegistret.se

Twitter


Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

Knuff

Politometern

Bloggintresserade