Vänstern och yttrandefriheten

Som bekant är majoriteten av alla vänstersympatisörer mycket högljudda om hur viktig yttrandefriheten är. Däremot brukar de vara sämre på att praktisera den. Voltaires bevingade ord om yttrandefriheten ändras ofta till "Jag hatar din åsikt och jag är beredd att döda dig för den".

Mig veterligen har dock inte Jinge dödat någon meningsmotståndare ännu, men yttrandefrihet är definitivt inget har för avsikt att praktisera när åsikterna inte överensstämmer med hans.

Häromdagen stod det i DN att Gripen och JSF är ensamma kvar som alternativ till Norges och Danmarks nya stridsflygplan. Ni som läser min blogg regelbundet minns nog att jag hade ett inlägg om detta. En annan som skrev om detta var Jan-Inge Flücht, på nätet mer känd som Jinge.

Jinges tes var att Norge och Danmark inte skulle köpa JAS även om Saab försöker muta dem. Jag läser Jinge lite då och då för att skratta åt stolligheterna. I det här fallet irriterade jag mig på alla kommentarer som beskrev JAS som en jordfräs.

Min synpunkt var då att de som envisas med att beskriva JAS som en jordfräs, gör bäst att kolla detta med första bästa JAS-pilot. Jag har en känsla av att skulle dessa piloter uppleva JAS som en jordfräs skulle det ha kommit ut långt tidigare, med tanke på att Flygvapnet haft JAS operationell i drygt 10 år.

Tydligen var detta en för radikal åsikt för Jinge eftersom han valde att inte publicera den. Det står ju också att läsa i hans kommentarsregler att "Det är ingen mänsklig rättighet att få kommentera här, inte heller ingår det i någon slags yttrandefrihet." Jag antar att det var under den paragrafen jag hamnade eftersom min kommentar varken kan räknas som hets mot folkgrupp, uppmaning till brott, kränkande formulering, hot, obsceniteter eller stötande uttalanden, länkat till icke erkänt medieföretag, använt kommentarsfunktionen som brevlåda ELLER inte hållit mig till bloggpostens ämne.

Det är kanske är dags för en liten film igen som beskriver kommunismen?

7 kommentarer:

Jinge sa...
23 december 2007 kl. 13:56  

Nej uppenbara lögner raderar jag oxo. Och folk som inte lyckas uttrycka sig begripligt.

Jinge sa...
23 december 2007 kl. 14:00  

Nej NU minns jag!

Du skrev en klart ANTISEMITISK kommentar som gjorde att jag helt raderade dina tre kommentarer du hade gjort.

Jag kanske ska blogga om dem??

Wiseman sa...
23 december 2007 kl. 14:11  

Jag har gjort EN kommentar på din blogg. I den kommentaren skrev jag att "folk som kallar JAS för en jordfräs bör kolla sina ståndpunkter hos någon JAS-pilot eftersom jag har en känsla av att de definitivt inte upplever JAS som en jordfräs. Skulle de har gjort det skulle det ha uppdagats för länge sedan".

Hur du nu kan få detta till en anti-semitisk kommentar förstår jag inte. Då är det ännu sämre ställt än vad jag först befarade.

Jinge sa...
23 december 2007 kl. 14:36  

Läs min bloggning http://jinge.se/index.php/allmant/underliga-bloggbesokare.htm

Det är du som avses med "Mr Vise"

Är det inte du som skriver antisemitiska kommentarer så är det ngn som inte gillar dig.

Jag raderade TRE kommentarer.

Wiseman sa...
23 december 2007 kl. 14:55  

Jag vet inte hur du kan få Wiseman till Mr Vise och hur du skulle kunna få det till att det är någon som inte gillar mig? Det är som att koppla ihop någon som heter Johan med alla som heter Jonas?

För det första: Jag är först och främst intresserad av försvarsfrågor och skiter i princip fullständigt den eviga följetongen pro-israel/pro-palestina. Då och då ger jag mig på kommunismen eftersom jag tycker lika illa om den som nazismen. Tycker man illa om nazism... ja, då lär man ju inte vara anti-semit eller vad säger du?

För det andra: tror jag inte du hittar något i min blogg som anknyter till anti-semitism, främlingsfientlighet, nynazism eller vad du nu anklagar mig för att syssla med.

För det tredje: föreslår jag dig att kolla ip-numren istället på dem som skriver kommentarer så kan du hålla isär dem. Du påstår att du gör det i ditt blogginlägg, men så kan icke vara fallet om du nu har kopplat ihop med med någon som kallar sig "Mr Vise". Du får gärna skicka ip-numret till mig så ska vi kolla.

För det fjärde: undertecknar jag mina kommentarer med WISEMAN och länkar detta till min blogg

Återigen: det är en jävla stor skillnad på att kalla sig Wiseman och Mr Vise och framförallt har jag bara kommenterat ETT enda inlägg på din blogg och det är om JAS.

Jinge sa...
23 december 2007 kl. 22:26  

Jag valde att inte skriva ut det korrekta namnet och jag trodde att det ngn slags travesti på Sion Vises protokoll. Därför ändrade jag namnet i bloggposten till Mr Vise.

Wiseman sa...
23 december 2007 kl. 23:04  

Ska jag tolka dig alltså som att personen i fråga kallade sig för Wiseman?

Ger du mig ip-numret bör ju allt snabbt löst.

RäknareCreeper
Vilka myndigheter besöker Wiseman's Wisdoms?


MediaCreeper
Vilka media besöker Wiseman's Wisdoms?

Top Politik bloggar Politik Blogglista.se Politik Twingly BlogRank BloggRegistret.se

Twitter


Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

Knuff

Politometern

Bloggintresserade