Håll trycket uppe!

Till min förtjusning ser jag att Allan Widman fortsätter att hålla trycket uppe när det gäller att få Försvarsmakten att leverera. Bra jobbat!

Låt hoppas att fler av vår försvarspolitiker tar efter hans exempel för det finns att bita i och det är en uppgift övermäktig en person. Tänk t ex om någon kunde tänka sig att ta sig an "stödmyndigheterna"...

Jag tror dock att Allan Widmans inställning att inte ta ut segern i förskott på enbart löften är sund.

9 kommentarer:

Anonym sa...
14 april 2009 23:33  

Löften eller bortförklaringar återstår att se. Att döma av kommentarerna verkar infokvällen ha varit en klassisk "skydd - rök - tillbaka"-manöver.

"/Janne"

Wiseman sa...
14 april 2009 23:49  

Eller för oss plåtburksraggare: "Halt, rök, bakåt!"

Fantastiskt vad många varianter det finns på den där beroende på bakgrund.

Anonym sa...
15 april 2009 06:51  

Förutom vad som nämns om NESP i Widmans blog lär definitionerna på FMLS TS visa om LedsystT är avbrutet eller inte.

På FMV:s hemsida är "Released documents Ledsyst T" kvar.

"LedsystT"-frågan blir nog bevakad.

Peter Hammarberg sa...
15 april 2009 08:21  

Om man med "bakåt" avser att man tar tillbaka, tänker om och presenterar något bättre kanske manövern leder till något. Ny blir det väl istället "skydd -rök - sidoförflyttning - ELD" istället, där verksamheten fortsätter mot det ifrågasatta målet fast kanske från en ny stridsställning och med nya namn; både i täten och på verksamheten.

Anonym sa...
15 april 2009 08:46  

Sitter inte FMs och för den delen KBVs) förre GD på regeringskansliet och utreder stödmyndigheterna? Har för mig att hon ska leverera under våren 09.

/Monitor

BB sa...
15 april 2009 15:41  

I och för sig spännande med alla turer kring ledningssystem i allmänhet och ledning av JAS i synnerhet. Lite talande om den yrvakenhet som inte sällan präglar ledningen på högsta nivån inom försvarspolitiken. Ja, jag inkluderar även den politiska nivån. - Oj, fick beslutet dessa konsekvenser?!?! Tyvärr ett allt för ofta återkommande uttalande. Verkar som om det för ofta trycks Ctrl+Alt+Delete mellan föredragningarna i beslutsrummen...

Ska blir ännu mer spännande att se hur Försvarsmaktens underlag från 30/1 kommer tas om hand. Ett av de större avsnitten handlade om personalförsörjning där jag verkligen hoppas att det finns en plan B. Hur gör FM om erfterfrågade beslut INTE fattas? Just nu har regeringen bollen. Tar man inte besluten som FM förutsatt finns något att peka på när skiten träffar fläkten efteråt. Ett spännande pokerspel som det tyvärr inte pratas så mycket om.

Anonym sa...
16 april 2009 07:20  

Att byta namn på ett projekt/system som blivit ifrågsatt, komprometterat, fått ett dåligt rykte eller uppfattas som "ej PK", är det absolut mest vanligt förekommande trixet inom FM för att låtsas som att man vidtagit förändringar. I verkligheten så fortsätter det precis som förut, med samma ledning och inriktning. Det är ett ganska billigt sätt att utåt påvisa en "förändring", du behöver bara byta namnet och loggan :-)

Off med 30 års erf av IS

Wiseman sa...
16 april 2009 08:55  

Off med 30 års erf av IS: Skylttrimning...

NIL sa...
16 april 2009 15:23  

Angående benämningsjusteringar så är detta inte begränsat till IS.

Vi är väl iallfall några inom firman som har skjutit med "kvalificerade flammdämpare".

Vilken j-a kultur.

RäknareCreeper
Vilka myndigheter besöker Wiseman's Wisdoms?


MediaCreeper
Vilka media besöker Wiseman's Wisdoms?

Top Politik bloggar Politik Blogglista.se Politik Twingly BlogRank BloggRegistret.se

Twitter


Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

Knuff

Politometern

Bloggintresserade