En av 2008:s viktigaste frågor

Precis som jag har skrivit i tidigare inlägg om kommunismen, anser jag att det är helt horribelt att man idag kan kalla sig kommunist och få det accepterat. Jämför med någon som kallar sig nazist. Den personen får rätteligen löpa gatlopp. De som kallar sig kommunister, smiter ofta undan med att "de minsann inte är som de gamla kommunisterna utan utgör en nyare form". Låt oss prova att byta ut ordet kommunist till nazist istället? Det fungerar ju inte så bra. Folk ser ändå bilder av marscherande stövlar och koncentrationsläger framför sig i alla fall.

Idag går ungdomar gladeligen runt med tröjor och mössor med hammaren & skäran på, fastän de bär på samma symbolik som hakkorset. Det ena accepteras men inte det andra. Vi har t o m riksdagsledamöter som kallar sig kommunister!

Idag är det så att många antingen inte tror på kommunismens brott eller ens vet att de existerat. Däri ligger nog en stor orsak till att det fortfarande är accepterat att kalla sig kommunist i Sverige. I dagens Aftonbladet föreslår Henrik von Sydow (m) i en debattartikel att det i Sverige bör inrättas ett diktaturmuseum för att komma tillrätta med okunnigheten om kommunismens svarta historia och verkningar. Kanske är det det som behövs? Man blir ju mörkrädd när man läser om bibliotekarierna i ett Stockholmsgymnasium som vägrar ta in skrifter från "Upplysning om kommunismen". På det hela är det en mycket bra skriven artikel.

För att på enklaste sätt upplysa er i generationen som tror att Gunde Svan är känd för att han varit programledare i Fångarna på fortet och att Picasso var en deltagare i Idol 2007 blir det nu film. Knappnytt får återigen upplysa om kommunismen (och en hel del om våra riksdagspartier):

Läs gärna de övriga inläggen om kommunismen och vänstern

13 kommentarer:

Anonym sa...
1 januari 2008 17:47  

Att döma av det du skriver i din blogg tillhör du den suspekta skara individer som inte anser att det skall råda yttrande- och åsiktsfrihet. Men jag är inte förvånad med tanke på att du tillhör Högern!
Sverige behöver ingen fiende, ty det räcker så väl med Högern. Det parti som leder "De Fyras Gäng" i kampen mot det svenska folket och löntagarna i synnerhet!

Wiseman sa...
1 januari 2008 18:46  

Du har rätt - jag är höger. Du har fel, jag tror på yttrande- och åsiktsfrihet. Är det att vara emot yttrande- och åsiktsfrihet att vända sig emot dem som förnekar historien och kommunismens och nazismens brott? Jag anser inte det. Däremot anser jag att det är emot yttrande- och åsiktsfrihet att inte ta debatten med dem som har vad man själv tycker obehagliga åsikter.

Det är ju lite lustigt att man från vänsterhåll inte kan enas om huruvida regeringen är emot löntagarna eller bidragstagarna. Förvirrande... Själv lutar jag mer åt att regeringen är emot bidragsberoendet i det här landet. Det är i alla fall jag.

Anonym sa...
1 januari 2008 20:10  

Kommunismen kom ur civilisations utvecklingen och folkets strävan om fred!
Paris kommunen i slutet av 1800 talet blev ett förebild för miljoner människor i världen, motot va: utan härskar klassen kan vi skapa fed!
Nu visade det sig att härskar klassen med deras andra vänner, slavdrivarna, kolonisatörerna kolaboratörerna ville inte ge folken dess frihet...
Krig om rätten till sin liv uppstod eller andra befrialse krig så som i Kina,Indokina, övriga världen, Europa m.m.
Skall man anklaga de styrande?,slavägarna?de härskamde?
Eller folken som ville bli fria?
Är det inte allas rätt att leva i frihet?
Är inte slavsamhället hemskt längre?
Är inte kolonisering av andra nationer ett brott längre?
Är inte bondens eller arbetarens rätt till att styra över sitt liv ett rättighet längre?
Kommunisterna tog ställning, de dödades o dödade ur detta blev miljarder folk fria, slaveriet,rasismen,kolonialismen samt feodalismen försvan, kvinnor är fria!
Synd att många kamrater fick sätta sitt liv, vi hedrar de....
Min fråga är: skall musiet innehåla bilder samt namn på fascismens nazismens finansiärer, rådgivare,samt vapensmeder?
Kommer nu högern i Sverige att avslöja sin del av ansvaret i nazismens framfört?
Att man tog emot gasade Judars guldtänder som betalning för vapenläveranser till 15 000 000 starka nazistarmen?

Anonym sa...
1 januari 2008 20:12  

Tragiskt att folk som är sjuka skall av högern ses som pest!
Pest är högerns egna som skor sig via höga hyressättningar ränteinkomster m.m.!
Landets resurser tiullhör alla i denna land, pungt slut!

Wiseman sa...
1 januari 2008 22:32  

En ansträngning för att göra upp med diktaturen är ju meningslös utan att ta upp nazismen.

Men jag kan ändå inte låta bli att undra var kommunismen varit så framgångrik, fredlig och frihetlig som "anonym" beskriver den? Nordkorea, Vietnam, Kuba, Kina, Sovjetunionen, Östtyskland, Albanien? Feodalism, slavsamhälle och kolonisation känns ju som en ganska bra beskrivning av flera av dessa länder under det senaste århundradet. Stackars tibetanerna vet inte hur bra de har det när de blivit befriade av Kina.

Anonym sa...
2 januari 2008 14:02  

Jag håller med Wiseman fullt ut i det han säger (passande namn du;).
En vacker dag måste hyckleriet i Sverige upphöra. Men samtidigt är det ju föga förvånande att vi är partiska i totalisärismens fråga när vi så länge haft ett sossestyre som låg oroande nära att sälja ut Sverige till Sovjets blodtörstiga fingrar. En mans liv är en mans liv men för alla oss andra som trivs med att njuta av vårt lands rikedomar var det nog tur att Palme mördades.

Det enda jag har att klaga på är att du generaliserar...
Jag är 17 år och känner inte alls att jag stämmer in på den obildade och naiva skara ungdomar som du beskriver. Visst är de tyvärr en alltför stor del men sannerligen inte alla. Vi finns och vi kämpar;)

Vidare kan jag ta upp nationalism när vi ändå håller på. Att jag som nationalist/patriot förföljs för att vara just detta är tragiskt. När ska människor lära sig att se skillnad på förakt mot sina medmänniskor och kärlek till ett land!?

Anonym sa...
2 januari 2008 23:07  

tragiskt att högern inte kan få ihop en juri som skall kunna fälla kommunismen...
Alla ur deras klass var ju satans finansierer eller vapensmeder!
De måste själva be dagligen om ursekt för sina historiska oförätter.....
Vad tragiskt!

Wiseman sa...
3 januari 2008 00:02  

???

Anonym sa...
3 januari 2008 00:29  

Tag en dag på året och dedicera den till diktaturens offer. En dag när Satans hantlangare ska belysas.

Anonym sa...
3 januari 2008 15:33  

svar till:"Tag en dag på året och dedicera den till diktaturens offer. En dag när Satans hantlangare ska belysas."

Det gör vi redan kamrat, varje år den 9e maj hyllar vi våra kamrater som gav sina liv för att nazismen samt fascismen skall besegras!
I motsats till de borgerligas föregångare som tjänade stålar på att folk skall förintas!

Anonym sa...
14 januari 2008 21:28  

http://bil.feber.se/feber/art/37909/energikrisen_lst/

Fredrik sa...
21 november 2008 13:09  

Men kjære deg, et hjertesukk fra Norge. Jeg er på ingen måte kommunist, men det er jo et tankekors det du skriver her alikevel. Den kommunismen Stalin og Mao sto for, var jo på ingen måte i tråd med ideologien. Det at et menneske omtaler seg selv som kommunist betyr jo på ingen måte at vedkommende støtter den diktatoriske kommunismen verden har sett. At man er ideologisk kommunist betyr ikke at man automatisk støtter et diktatorisk regime, men en ideologi hvor alt av materiell og kulturell verdi eies av fellesskapet. Jeg ser mange problemer med kommunisme og planøkonomi, men det betyr ikke at jeg anser kommunister i dag for å være tilhengere av diktatur.

- Norsk sosialdemokrat

Anonym sa...
17 mars 2009 01:31  

Ditt resonemang bygger på hjärnspöken.

Ingen kommunist jag någonsin träffat varken förnekar eller försvarar vad som hände i sovjet, kina, nordkorea etc. Det finns folk som ifrågasätter flera av de borgerliga lögner som finns men där går gränsen.

Att dagens kommunister skulle gå runt och stödja sovjet och kina, men se sig själva som en bättre variant av samma gäng, är en lögn. Jag är själv kommunist, och den idéhistoria som jag och den organisation jag är aktiv i tillhör en av de som absolut hårdast kritiserade stalin och stalinismen, redan på 1920-talet. Faktum är att jag inte ens vet någon kommunist som ens tycker att länderna i fråga var kommunistiska överhuvudtaget. Ingen svensk kommunist kommer iaf hävda att tex kina är kommunistiskt.

När nazisterna börjar ta aktivt avstånd från hitler så blir situationen måhända en annan, men till skillnad från dagens kommunister så fortsätter dagens nazister att hylla mordet på miljontals människor.

RäknareCreeper
Vilka myndigheter besöker Wiseman's Wisdoms?


MediaCreeper
Vilka media besöker Wiseman's Wisdoms?

Top Politik bloggar Politik Blogglista.se Politik Twingly BlogRank BloggRegistret.se

Twitter


Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

Knuff

Politometern

Bloggintresserade