Fredsstyrkan

Jag har precis tittat på andra avsnittet av Fredsstyrkan i TV 4. Jag måste säga att jag är mycket positivt överraskad av programmet. Det känns genuint och ingenstans är det påtagligt att man försöker göra "bättre tv", till skillnad från Femmans Stridspiloterna. Med tanke på den mängd insändare och debattartiklar man kan läsa om att Sverige ska dra sig ur Afghanistan, känns det mycket bra att folk får ta del av hur verkligheten egentligen är nere i Afghanistan och att Sverige uträttar en hel del för det afghanska folket.

Självklart finns det ju de vänstermänniskor som styvnackat håller fast vid att Sverige är USA:s lakej m m. Deras åsikter känns så otroligt naiva när de kan sitta här i Sverige i sin värme, med sin varma mat, sjukvård och bidrag och unna sig att tycka lite. Som tur är finns det en del Afghanistanveteraner som orkar tycka till om galenskaperna, t ex här på Ung Vänsters blogg.

3 kommentarer:

Anonym sa...
25 januari 2008 kl. 12:57  

"Jag misstänkte att den skulle undvika huvudfrågan, nämligen att de svenska trupperna understödjer den amerikanska ockupationen av Afghanistan."

Jag gillar ungvänsterns sätt att resonera: Det prioriterade är inte människoliv utan politik och ideologi.

Wiseman sa...
26 januari 2008 kl. 00:11  

Det där sättet att resonera har jag mycket svårt att förstå. Det är tyvärr inte begränsat bara till ungvänstern. T o m gamla diplomater och generaler (om än känd som "rättshaverist"): http://wisemanswisdoms.blogspot.com/2007/12/ska-sverige-delta-p-talibanernas-sida.html

Anonym sa...
6 februari 2008 kl. 16:00  

Synd bara att Mats visar sig vara värsta sortens mulliga mansgris. När han och övriga killar är ute och strider för det goda träffas respektive fruar där hemma och diskuterar "barn, guldörhängen,smink och blommor!" Saknar sina män när det är tråkigt väder och regnar eller när inte gräsklipparen går i gång, enl hans utsago. - Blä. Honom vill vi inte vara gift med.

RäknareCreeper
Vilka myndigheter besöker Wiseman's Wisdoms?


MediaCreeper
Vilka media besöker Wiseman's Wisdoms?

Top Politik bloggar Politik Blogglista.se Politik Twingly BlogRank BloggRegistret.se

Twitter


Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

Knuff

Politometern

Bloggintresserade