Suboptimering

Det är inte bara Försvaret som får dra åt svångremmen utan nu även Tullen. 500 milj. kr och 300 tjänster ska sparas under året.

Ytterligare ett exempel på hur kortsiktigt våra politiker tänker. Även här skulle motsvarigheten bland företagen vara om Ericsson slutade tillverka telefoner för att det kostar för mycket och istället säga att man hoppas att resultatet ser bättre ut mot slutet av året så man har råd att börja igen.

Om det är några sektorer som staten rätteligen ska satsa pengar i och dra in vinst på, så är det just Tullen och Skatteverket. Tullen drar nämligen in riktiga pengar till statskassan. Inte pengar som redan från början varit statens och som man bara skyfflar runt för att få siffrorna att se större ut. Samma syfte tjänar skatteverket, men i ännu högre grad. Det bedöms att summor uppemot en tredjedel av statsbudgeten inte kommer staten till godo genom skattebedrägerier m m. Det skulle kunna ge en hel del vårdplatser...

SvD

2 kommentarer:

Anonym sa...
29 januari 2008 10:08  

Det här är en praktskandal. Varför gör man i Sverige allt för at underlätta för kriminella? Om detta fortgår så kommer våra nordiska grannländer att få stänga gränserna till Sverige för att skydda sig själva.

Anonym sa...
30 januari 2008 08:09  

Kanske en utländsk erövring är att föredra? Politiker i tex Moskva är ju "närmare" än dem vi har nu, som är helt i det blå.

RäknareCreeper
Vilka myndigheter besöker Wiseman's Wisdoms?


MediaCreeper
Vilka media besöker Wiseman's Wisdoms?

Top Politik bloggar Politik Blogglista.se Politik Twingly BlogRank BloggRegistret.se

Twitter


Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

Knuff

Politometern

Bloggintresserade