Nu går verkligen skam på torra land!

I en krönika i Göteborgs-Posten skriver Leif Pagrotsky om sin förvåning över hur litet Försvar Sverige har kvar idag, liksom hur märkligt det är att Försvarsbudgeten endast minskat 13% sedan 80-talets ubåtskränkningar.

Det är så man inte vet riktigt var man ska ta vägen. Här har vi en s-politiker som suttit i regeringen fram till senaste valet och varit med under många år i s-toppen. Han har suttit med och fattat besluten om att skära ner på Försvaret gång efter annan då sossarna haft makten. Ändå är han förvånad över hur litet Försvaret är idag?

Vad gjorde Pagrotsky på regeringsmötena. Sov? VAB:ade? Var det möjligen så att endast Göran och möjligen Leni och Ringholm var betrodda med Försvaret och budgeten?

Framförallt frågar sig Pagrotsky vad som händer med försvarsbudgeten och var alla pengarna tar vägen. Ett tips Pagrotsky.... läs den här bloggen så klarnar nog en hel del.

Man får hoppas att Pagrotsky hade bättre koll på utbildnings- och näringsfrågor, men jag tvivlar starkt. Ännu starkare tvivlar jag på att någon minister hade koll på något annat område än sitt eget och knappt ens det.

När man upprörs över den bristande funktionen inom ett område man har god insyn i - i det här fallet Försvaret - det är då man verkligen ska börja oroa sig för funktionen i de områden man har mindre erfarenhet och intresse av.

Jag tackar Militära Reflektioner för länken till Pagrotskys krönika. Det är sällan jag läser GP.

1 kommentarer:

Anonym sa...
8 februari 2008 18:22  

Det var så lite så!

RäknareCreeper
Vilka myndigheter besöker Wiseman's Wisdoms?


MediaCreeper
Vilka media besöker Wiseman's Wisdoms?

Top Politik bloggar Politik Blogglista.se Politik Twingly BlogRank BloggRegistret.se

Twitter


Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

Knuff

Politometern

Bloggintresserade