Är vi bättre?

Det är lätt att man får för sig att amerikaner i gemen är mer korkade än andra västerlänningar. Frågan är om vi svenskar är så mycket bättre när det vid en undersökning inför förra valet framkom att runt hälften av svenskarna inte visste vilket parti som hade regeringsmakten.

Hur som helst, man kan i alla fall ifrågasätta amerikanens förmåga till läsförståelse när man läser denna artikel. Artikeln handlar om en Cessna 172 (enmotorigt propellerflygplan som finns i enorma mängder världen över. Förmodligen det vanligaste sportflygplanet) som på vägen från omlackering till leverantör fick nödlanda på en väg i Florida p g a motorproblem . USA beslutade under förra året att ge det nya irakiska flygvapnet 12 st C 172 i bistånd för att använda som skolflygplan. Omlackeringen bestod bl a i att flygplanet märktes med irakiska flygvapnets markeringar och texten "IRAQI AIR FORCE". Allt detta resulterade i en artikel i lokaltidningen där alla dessa fakta står redovisade.

Så till det tragiska. Läsarna har möjlighet att kommentera artikeln. Folk verkar ha allvarliga problem med att förstå innehållet i artikeln. "Hur kan ett flygplan från ett land som vi krigar i flyga i Florida?" Som en av kommentatorerna skrev - jag känner mig faktiskt dummare av att ha läst det här.

1 kommentarer:

Anonym sa...
25 februari 2008 23:55  

Okunskapen om vem som har makten är kanske inte så förvånande ändå. Jag har inte märkt nån skillnad i politiken sen de borgliga tog över makten. Moderaterna vill t o m spara mera på försvaret än socialdemokraterna!?!

Och nu hörs kritiken från socialdemokratisk håll mot den borgliga försvarspolitiken. Den lyder: ni sparar för mycket!?! :lol:

Ska man skratta eller gråta?

RäknareCreeper
Vilka myndigheter besöker Wiseman's Wisdoms?


MediaCreeper
Vilka media besöker Wiseman's Wisdoms?

Top Politik bloggar Politik Blogglista.se Politik Twingly BlogRank BloggRegistret.se

Twitter


Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

Knuff

Politometern

Bloggintresserade