GLC-rapporten

Jag rekommenderar starkt ett besök hos Allan Widman. Han tar upp GLC-rapporten som han till sist fått avhemligad och delgiven sig.

11 kommentarer:

Anonym sa...
4 juni 2009 21:48  

Japp !

I och med avhemligandet av den rapporten så tog förmodligen överste Mathiassons karriär slut. Ärlighet & uppriktighet i värdegrundens anda har aldrig varit karriärsbefrämjande på den nivån.

Wiseman sa...
4 juni 2009 23:13  

Hon blev flottiljchef på F 7. Jag kan inte säga någonting om sanningshalten i det hela, men enligt den nerlagda bloggen Strilaren friserades ändå rapporten något innan den lämnades. Grundversionen skall ha varit ännu värre.

Johansson sa...
4 juni 2009 23:46  

Påminner om att ett arbete pågår med att utreda frågan.
PROD LED leder och förband m fl stödjer.
Slutrapport i december!

Den som bloggar får se!

Johansson, Ledsysoff FV

Anonym sa...
5 juni 2009 07:29  

Det borde vara så att överste Mathiassons karriär har börjat, i fas 2.

Äntligen någon som visar kompetens om förmågor. Man skall tydligen vara kvinna för detta ?

Frågan är vad som borde hända med vissa andras karriär...

Wiseman sa...
5 juni 2009 08:11  

Också enligt nerlagda Strilaren, gick det inte så bra för medförfattaren till rapporten som hamnade i kylan. Inget som jag kan bekräfta dock och Strilarenbloggen är ju borta.

/ Nybliven cyniker sa...
5 juni 2009 08:43  

Ryktet i kloka huset säger att ekonomen vägrade kontrasignera rapporten eftersom han ansåg att den var alltför urvattnad. Därför skrev han en egen rapport som stämplades som hemligt arbetspapper. Den kopierades upp i ett fåtal exemplar till de högsta cheferna. Så den rapporten är förmodligen begravd längst ner i trestjärnornas hemlighög i kassaskåpen eller makulerad och strimlad.

Ekonomen jobbar kvar i prodstaben, nu i en nybildad controlleravdelning direkt underställd prodchefen. Men han fick inte bli chef eftersom han ansågs alltför kontroversiell.

Översten går det bra för. Flottiljchef är bland det finaste man man vara i flyget och ett krav för högre befordran. I dagens FM är det PK (++) att befordra en kvinna till generalsnivån och det förutsätter erfarenhet som förbandschef. Ett sånt accelerationsspår kanske kan vara värt några utslätande formuleringar i en annars infekterad fråga.

Men även i dess tillrättalagda form verkar rapporten vara rena dynamiten att döma av citaten på Widmans blogg. Eftersom den är avhemligad borde det inte vara några problem att lägga ut hela rapporten på nätet, här eller på Widmans blogg! Det finns nog många som skulle vilja veta mer om ingredienserna i GLC/NOC-soppan.

Anonym sa...
5 juni 2009 11:53  

Och så har vi bekymren med SAP...

http://www.idg.se/2.1085/1.233858/hemligheter-problem-for-sap

http://www.idg.se/2.1085/1.233860/kaos-kring-inforandet

Frågan är om dessa olika skeenden är bevis på medvetet sabotage. Eller är man så korkade att man inte ens kan lyfta på en lur och fråga Ericsson, Vattenfall och Försäkringskassan om deras erfarenheter av SAP innan upphandling?

Anonym sa...
5 juni 2009 13:51  

Det är slutenheten inom Försvarsmakten som skrämmer mig. Ekonomiska kalkyler som inte syns eller kanske inte ens finns. Dolda agendor och rökridåer.

Märk väl vad Marie Hafström sa när hon presenterade sin utredning; hon hade inte kunnat få fram en komplett kostnadsbild över stödmyndigheternas verksamhet.

En generaldirektör som arbetar på direkt uppdrag från regeringen kan alltså inte få fram ett ekonomiskt underlag som går att lita på ifrån Försvarsmakten och stödmyndigheterna.

Å så nu Allan Widman som inte får ta del av eknomiska fakta.

Om inget annat verkar Försvarsmakten vara en myndighet som genom åren tillåtit att en kultur som gynnar suboptimeringar och dolda agendor har skapats.

Detta ser vi i stort som smått, GLC eller basbataljoner. Måtte politiken ha ork nog att vända den skutan...

/Monitor

Anonym sa...
5 juni 2009 14:08  

Nu är även PRIO projektet uppe för granskning även i andra media: http://computersweden.idg.se/2.2683/1.233858/hemligheter-problem-for-sap

Paralleller görs genast med Försäkringskassans totala misslyckande med samma system och förvåningen är stor över att man undvikit att ta tag i så systemkritiska saker som t ex hantering av hemlig information. "Det innebär att all information som hanteras i systemet tills vidare måste klassas som öppen. Informationen det handlar om är Försvarsmaktens hela ekonomihantering, personaladministration, kompetenshantering och bemanning."
/Nils

Anonym sa...
5 juni 2009 23:15  

Hur många miljarder ska det behöva plöjas ner i nya datasystem TILL INGEN NYTTA i denna firma innan någon ingriper? Titta hur det gick med SIRIUS, ORION m.fl. Hur mycket kostade det? (Det har säkert Wiseman svar på:). Och samma misstag IGEN! Nu har vi i princip köpt Försäkringskassans havererade datasystem som mer än 100 datakonsulter försökt att anpassa till Försvarsmakten. http://anytime.tv4.se/webtv/?progId=769946&treeId=902001&renderingdepartment=2.757

/Vitablixten

Johansson sa...
5 juni 2009 23:59  

Allt ljus på PROD LED!
Många av de osynkade projekten PRIO, NOC/GLC) hämmas eller förvärras av deras beslut.
Kör de ett eget race?
Är det isåfall enligt FML önskemål?
/Johansson, Ledsystoff FV

RäknareCreeper
Vilka myndigheter besöker Wiseman's Wisdoms?


MediaCreeper
Vilka media besöker Wiseman's Wisdoms?

Top Politik bloggar Politik Blogglista.se Politik Twingly BlogRank BloggRegistret.se

Twitter


Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

Knuff

Politometern

Bloggintresserade