Marinblogg

Den observante lägger märke till att blogglistan i yttersta högerspalten uppdaterats med en ny blogg - "Skipper".

Skipper är en blogg med fokus på marina försvarsfrågor - ett högst välkommet tillskott i bloggosfären. Utan tvivel kommer det att bli intressant läsning framöver.

14 kommentarer:

Anonym sa...
31 oktober 2010 08:25  

Spännande !

Hoppas att Skipper har en större bredd och längre uthållighet på sin blogg än vad Vakthavande lyckades med...

Alla forum som bidrar till den Öppenhet som FM misslyckas är behövda.

Apone sa...
31 oktober 2010 10:01  

Ctrl +D på den!

Hoppas han överlever längre "ÖRA" än Strilaren och Vakthavande.

Anonym sa...
31 oktober 2010 13:03  

Efter att ha besökt den nya bloggen, så anser jag att bloggen redan nu tenderar att vara en lokal Karlskronablogg, vilket enligt min uppfattning är att göra marinen en rejäl björntjänst.

Time will tell...

Anonym sa...
31 oktober 2010 17:37  

Jag håller med anonym 13.03. Utöver det så får jag känslan av att det är en lokal flottan-blogg. Hade varit intressant om någon verkligen tog ett marint perspektiv.

Anonym sa...
31 oktober 2010 18:08  

Med stort intresse besökte jag den nya bloggen och blev besviken när jag fann, precis som ovanstående kommentar, att detta är en Karlskronablogg.

Säkerhetspolitiken borde styras av Sveriges behov inte Blekinges behov, men vem vet nu när Håkan Juholt har tagit plats som ordförande i försvarsutskottet.

Anonym sa...
31 oktober 2010 18:16  

@ anonym 13:03

Marinen ÄR väl Karlskrona numera.... ;-)

Anonym sa...
31 oktober 2010 18:43  

En mer balanserad blogg, som också är ny, hittar man på:

http://commanderslog.blogspot.com/

Hoppas att Commander även lyckas att få in Amf på ett hörn och även den marina logistiken.

Anonym sa...
31 oktober 2010 18:49  

@ Anonym 18:16

Så här har det hållt på, år efter år. Väx upp, ni är bara tröttsamma.

Koncentrera er hellre på att driva marinens och FM verksamhet framåt.

Hoppas att Skipper förmår att se längre än länsgränsen och att han inte bara låter Bleka Lövet forma sin världsbild.

Skipper sa...
31 oktober 2010 20:15  

Lustigt att så många redan dömt ut en nystartad blogg att vara som Anonym 13:03 påstår, en "lokal Karlskronablogg".

Ni behöver nog inte oroa er särskilt mycket. Bloggen kommer att ta upp aktulla frågor som rör marinen och marina frågor oavsett var de har sitt geografiska ursprung.

I går publicerades en artikel om nedläggningen av KA2, vilket i allra högsta grad var en marin angelägenhet precis som nedläggningarna av KA3, KA4 och KA5 också var. Att inte kommentera dessa nyheter i en nystartad blogg vore väl mer märkligt än att inte göra det.

Eller ska man möjligtvis tolka ovanstående kommentarer som om att det är tillåtet att skriva om vad som helst så länge man inte nämner vissa förbandsorter?

Teddy sa...
31 oktober 2010 22:31  

Hmm Skipper, du ska nog tolka det så att det är ok att skriva precis vad som helst bara det inte handlar om att sjöarenan inte först och främst handlar om att stödja markarenan.
Bered dig på Navy-bashing.

Anonym sa...
1 november 2010 17:12  

@ Skipper

Det är nog språkbruket som gör att man kroknar: "... gruppen till slut fick öknamnet Mälardalsmaffian, då man befarade att man skulle fortsätta att driva en linje där allt skulle centraliceras till Mälardalsområdet".

Det måste vara den sämsta maffia som världen skådat. Läget i Mälardalen: ingenjörsregemente bort, pansarregemente bort, luftvärnsregemente bort, marinbas bort, ubåtsflottilj bort, gripbart jaktflyg bort. Nu verkar det som om samma Stockholmsmaffia kommer att placera en av fyra regionala staber i Karlskrona. Mälardalsmaffia?

Fler exempel:

"Vi vann marinbasen för några år sen - nu måste vi se till att F17 blir kvar och att Stockholmarna inte försöker flytta Marinbasen igen!"

"... bluff, fiffel och bedrägligt beteende. Det är inte en enskild brottsling det handlar om utan försvarsmaktens högsta ledning." Brottsling?

"... finns det all anledning att ta rejäla tag i god tid för att hantera eventuellt konspiratoriska ränksmiderier i högkvarteret. Krafttag Blekinge behövs igen."

Inte konstigt att man tröttnar. Du verkar leva efter devisen; Att man lider av förföljelsemani betyder inte att man inte verkligen är förföljd.

Inget av ovanstående har med marinens verksamhet att göra. Krafttag Blekinge gynnar varken FM eller marinen. Samtliga citat hämtade från eller via din blogg.

Maffia, befarade, vann, stockholmarna, bluff, fiffel, bedrägligt beteende, brottsling, eventuellt konspiratoriska ränksmiderier. Så ser språkbruket ut på din blogg eller artiklar som du länkar till.

Båtmössan börjat tynga.

Lär av F17 och F21. Jag har i alla fall inte noterat att man där har kastat okvädningsord omkring sig. Givetvis måste båda bli kvar.

De 13:03, Over…

Borneo sa...
1 november 2010 19:48  

Den där bloggaren "Anonym" är verkligen flitig med kommentarer, undrar när den kommer med ett eget inlägg.......

Cynisk sa...
2 november 2010 14:46  

@Skipper

Kör på med din blogg såsom DU vill ha den.
Som bloggare är det svårt att vara alla till lags. Ja, jag skulle nästan säga att det är olämpligt eftersom man då är så utsmetat och ställningslös att det blir ointressant.

Så även om jag tycker att du har fel i vissa saker så uppmanar jag dig att fortsätta.

Anonym sa...
3 november 2010 18:51  

Även jag vill att Skipper fortsätter, men på ett bättre sätt. Hoppas att detta var en engångsföreteelse, vilket jag tror att det var.

13.03

RäknareCreeper
Vilka myndigheter besöker Wiseman's Wisdoms?


MediaCreeper
Vilka media besöker Wiseman's Wisdoms?

Top Politik bloggar Politik Blogglista.se Politik Twingly BlogRank BloggRegistret.se

Twitter


Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

Knuff

Politometern

Bloggintresserade