Medial uppmärksamhet

I Expressen finns idag en fördjupningsartikel om försvarsbloggar och dess inverkan på försvarsdebatten. Det är många snälla omdömen om försvarsbloggeriet.

Vad som bör understrykas ur artikeln är att attityden till bloggar och intern kritik är avsevärt mycket bättre idag i Försvarsmakten än för några år sedan och att trenden går åt det positiva hållet.

Att media uppmärksammar även försvarsbloggarna är ett sundhetstecken i försvarsdebatten. Måtte detta intresse för försvarspolitiken som nu hållt i sig sedan mellandagarna fortsätta och att försvarsfrågor ges en större uppmärksamhet allmänt och inte bara på bloggar. Det behöver landets skattebetalare. Det har varit alldeles för mycket "fria åkningen" inom såväl försvarspolitiken som inom myndigheten.

Det intressanta bör inte vara bloggarna i sig utan försvarsfrågorna. Det kräver dock en större vilja och förmåga hos landets journalister att sätta sig in i ämnena.

8 kommentarer:

Gnoego (EXC) sa...
28 januari 2013 kl. 20:22  

Se min kommentar på Cynismer, och återigen ta åt dig! Dina konklusioner och faktabeskrivningar är ytterst värdefulla för oss alla, även inom utbildningssektorn!

Unknown sa...
28 januari 2013 kl. 20:31  

Håll trycket upp nu Wiseman, äntligen börjar försvarsfrågor få genomslag i gammelmedia och bland allmänheten. Mycket tack vare dig och andra bloggare.
Gäller att smida medan järnet är varmt!

//Jonas75

Sumatra sa...
28 januari 2013 kl. 20:37  

Även ÖB bör äras för sin del i den mediala uppmärksamhet som riktas mot FM nuvarande tillstånd.

Det finns mycket som tyder på att vi äntligen fått den Överbefälhavare vi förtjänar.

Keso sa...
28 januari 2013 kl. 20:58  

Bara att gratulera, tjusigt erkännande - välförtjänt dessutom!

Commander sa...
28 januari 2013 kl. 21:17  

Bra där, Wiseman!

"Wiseman är förvisso anonym, men mycket är intressant och relevant. Ett ämne som dyker upp på hans blogg kan bli en fråga i riksdagen inom en vecka. Så det är en informationskälla vi måste förhålla oss till, vi bemöter, kommenterar och ger underlag till politiken, säger Försvarsmaktens informationsdirektör Erik Lagersten."

Bättre omdöme är svårt att få. Fortsätt så, du är en maktfaktor i den svenska försvarspolitiska debatten.

/ Commander

Bertil sa...
28 januari 2013 kl. 22:10  

Bra Wiseman, verkligen bra! Håll trycket uppe för oss alla. ÖB bör nu ges en trissa till och jag börjar gilla honom. Kanske även ett tack till den där åklagaren?
Sandarnegubben.blogspot.com

Gnoego (EXC) sa...
28 januari 2013 kl. 22:32  

Vill bara förtydliga.
Bli inte slätstruken och enkel utan fortsätt utmana och ställ krav. Låt inte övre lagren påverka dig utan behåll din skärpa som har varit ditt signum under dessa år. Boken ser jag fram emot! ;)

Wiseman sa...
29 januari 2013 kl. 00:02  

Tack för berömmet!

RäknareCreeper
Vilka myndigheter besöker Wiseman's Wisdoms?


MediaCreeper
Vilka media besöker Wiseman's Wisdoms?

Top Politik bloggar Politik Blogglista.se Politik Twingly BlogRank BloggRegistret.se

Twitter


Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

Knuff

Politometern

Bloggintresserade