Klusterbombsdebatten

Av listan över interpellationsdebatter i Riksdagen idag kan jag se Carl Bildt får svara på två interpellationer ang "klusterbomber" från ledamöter från (s) och (mp).

Till Carina Hägg (s) kan jag bara råda henne att läsa mina tidigare inlägg om dessa vapen, så kanske hon kan svara på om hon avser att ta strid med Human Right's Watch också eftersom de tydligen är för mesiga i sin linje angående multipelvapen.

Peter Rådberg (mp) får med följande citat ur sin interpellation stämpeln mp-kliché:

"Regeringen har sagt att man inte kommer att använda den svenska bombkapsel 90, vare sig på eget territorium eller någon annanstans.
Dessutom kom en enig försvarsberedning fram till, i december månad förra året, att det inte föreligger något militärt hot mot Sverige under överskådlig tid."


Imponerande verkligen. Låt oss lägga ner hela Förvaret på en gång. Jag tror även Rådberg skulle behöva läsa lite på den här bloggen om "klustervapen".

Förhoppningsvis står Carl Bildt på sig. Han brukar vara mycket duktig på det.

Ni andra som inte följt bloggen tidigare och vill lära er lite mer om "klustervapen" är också välkomna läsa de tidigare inläggen.

4 kommentarer:

Anonym sa...
1 april 2008 23:15  

Inte att borgerlig försvarspolitik imponerar men man blir ju mörkrädd av bara tanken på en regering bestående av S, MP och V.

Wiseman sa...
2 april 2008 01:01  

Ja, det är ju beprövat med katastrofalt resultat. Det jag tror alliansregeringen är bättre på den rödgröna röran är att fatta beslut istället för att bara vela. Tsunamin imponerade väl inte ens på den mest inbitne gråsossen.

Wiseman sa...
2 april 2008 01:02  

Sen glömde jag ju ta upp den störste landsförrädaren av dem alla - Palme. Han sålde ju hela vår livlina till NATO då de borgerliga tog makten på 70-talet genom att inte berätta om den för Ullsten.

Anonym sa...
9 maj 2008 00:37  

Heej! Önskar Dig en fiin pingst!Skriv under uppropet du oxå-98% som drabbas är civila-40% av den BARN!!!klicka bara på länken!
www.motklustervapen.se

RäknareCreeper
Vilka myndigheter besöker Wiseman's Wisdoms?


MediaCreeper
Vilka media besöker Wiseman's Wisdoms?

Top Politik bloggar Politik Blogglista.se Politik Twingly BlogRank BloggRegistret.se

Twitter


Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

Knuff

Politometern

Bloggintresserade