Käppar i hjulet

"Sedan snart tre veckor förbereder Försvarsmakten ett svar till regeringen på planeringsanvisningarna för tiden fram till 2014. Dessa kräver snabbare insatser "här och nu" och insatsmöjligheter både hemma och utomlands. Men utan att försvaret får mer pengar.- Att göra mera för mindre pengar och med bibehållen infrastruktur, det kommer att vara svårt, säger ÖB, som dessutom har en tidningsartikel från alliansens fyra partiledare att ta hänsyn till. De skrev i september att några förband inte ska läggas ned.- Att i det läget sätta käppar i hjulet – det är att vara totalt tondöv, säger Håkan Syrén" (från intervju med TT ang förstärkningen i Afghanistan)

Det är snart dags för byte av ÖB och då kan man som ÖB verkligen kosta på sig att tala i klartext. Det är i och för sig inte något problem som jag anser att Håkan Syrén lidit av tidigare. Till skillnad från sin föregångare har han inte lidit av kombinationen "mikrofon-i-handen-jag-måste-säga-något" och en rejäl partibok i vänster benficka.

Som jag skrivit tidigare - förvänta er en rejäl nerläggningsplan till våren med verkställande efter valet 2010. Det är enda sättet att få ekvationen konstant budget låst till 2008 års penningvärde och gripbara förband att gå ihop. Inte blir de många, förbanden...

Expressen SvD

0 kommentarer:

RäknareCreeper
Vilka myndigheter besöker Wiseman's Wisdoms?


MediaCreeper
Vilka media besöker Wiseman's Wisdoms?

Top Politik bloggar Politik Blogglista.se Politik Twingly BlogRank BloggRegistret.se

Twitter


Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

Knuff

Politometern

Bloggintresserade