Putin förbereder återkomsten

Enligt vanlig rysk tradition väntar man med att fatta i Västs ögon mindre populära beslut till de perioder på året då nyhetskorrespondenterna har åkt hem på semester. Ett nytt exempel på detta är det första godkännandet av en förlängd presidentperiod, vilket av alla bedömare ses som ett steg av Putin för att förbereda sin återkomst som president. En annan intressant uppgift är att Vladmir Putin nu personligen blir ansvarig för rysk film. Sedan långt tidigare har ju de inflytelserika tv-kanalerna förstatligats med en stor brist på opartiska nyheter som följd.

Ryssland hotar nu också återigen att stänga av gasen till Ukraina, då det föreligger en tvist om betalningen. Samtidigt har Ryssland också förvarnat flera EU-länder om ett avbrott, vilket blir resultatet av ett gasstopp till Ukraina. Som vanligt används gasleveranserna som ett maktmedel och det är bara att återigen konstatera att vi i Sverige är lyckligt lottade som inte valt att bli beroende av rysk gas. Ryssland ser nu också möjligheten att höja gaspriserna, vilket skulle skapa ett tacksamt tillskott till den ryska ekonomin som också drabbats av den finansiella krisen, även om Putin förbjudit sina närmaste att tala om krisen.

5 kommentarer:

Anonym sa...
24 december 2008 05:50  

кому вы наболт сплющились

Wiseman sa...
24 december 2008 12:30  

Ännu en sån här härlig kommentar från Moskva på ryska som man alltid får när man skriver om Putin och att det går utför med den ryska demokratin.

Anonym sa...
24 december 2008 13:53  

http://translate.google.com/

Föredömligt hjälpmedel. Dock har det sina brister:

кому вы наболт сплющились:

"Vem vill du nabolt splyuschilis"

Jag förstod inte riktigt vad han menade. Måste vara någon form av slang....

Misstänker att det är en kärleksfull julhälsning från mjukisbjörnen i öster. Den ryske björnen är ju numera inte en riktig björn utan ett sött och trevligt gosedjur. Jag vet, jag har läst det i kvällspravdan.

// T

Wiseman sa...
24 december 2008 14:06  

Nja, det betyder något i stil med "Vem försöker Ni trycka till med struntpratet?".

IP tillhör företaget Fairlie Holding & Finance Limited, som hamnar här och på flera andra ställen genom att köra bloggsök på ryska google med Ryssland som sökord.

Anonym sa...
25 december 2008 23:54  

Wiseman

Vilken rysk demokrati? Har den överhuvudtaget funnits?

Jag har alltid misstänkt att flerspråkiga ryssar från Mordorland är flitiga i alla möjliga forum på internet med att så tvivel och propaganda.

Cyberspace är bara ännu ett slagfält i Kalla kriget del II

RäknareCreeper
Vilka myndigheter besöker Wiseman's Wisdoms?


MediaCreeper
Vilka media besöker Wiseman's Wisdoms?

Top Politik bloggar Politik Blogglista.se Politik Twingly BlogRank BloggRegistret.se

Twitter


Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

Knuff

Politometern

Bloggintresserade