Tolgfors impopulär bland partikamrater


Enligt en opinionsundersökning gjord av Ekot bland kommunalpolitiker i Alliansen är försvarsminister Sten Tolgfors den mest impopuläre ministern. Fler än var femte av de tillfrågade anser att han borde avgå.
Tyvärr är det ju inte så enkelt att vi får en ny försvarspolitik bara genom att byta försvarsminister. Problemet är djupare rotat än så när det gäller Alliansens usla försvarspolitik. Så visst är det så att Sten Tolgfors något orättvist får klä skott för missnöjet med försvarspolitiken.

Men inom vilket annat ministerområde räknas det närmast som en merit att inte någon tidigare erfarenhet av sitt ämbetesområde? Mikael Odenberg var en av mycket, mycket få svenska försvarsministrar med ett förflutet inom Försvarsmakten och mycket riktigt såg han också snabbt vilken röta som förelåg i Alliansen förvarspolitik och gjorde det enda rätta. Som en amerikansk kollega uttryckte sig när vi fick nyheten "overseas": "He's a standup guy. He is doing this for you".

Inte var det bättre på socialdemokraternas tid vid rodret, när man lät försvarsdepartementet vara praoplats för ungsossebroilers. Av någon konstig anledning hamnade en hel del yngre släktingar och barn till framstående socialdemokrater som tjänstemän på försvarsdepartementet. Det var säkerligen försvarspolitiken och Försvarsmakten som vann mest på det.

Vart vill jag komma med det här? Jo, jag tror inte det är någon större idé att byta parti utan det är bättre att försöka påverka det hela inifrån. Men det hindrar ändå inte att man ska uttrycka sitt missnöje mot den högste företrädaren av den politik man ogillar.

2 kommentarer:

Anonym sa...
30 december 2008 23:37  

Gott nytt år Wiseman!

/J

Wiseman sa...
31 december 2008 00:03  

Detsamma!

RäknareCreeper
Vilka myndigheter besöker Wiseman's Wisdoms?


MediaCreeper
Vilka media besöker Wiseman's Wisdoms?

Top Politik bloggar Politik Blogglista.se Politik Twingly BlogRank BloggRegistret.se

Twitter


Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

Knuff

Politometern

Bloggintresserade