Erieye till Colombia

Jobbar man mycket hinner man inte läsa tidningarna ordentligt. ISP (Inspektionen för Strategiska Produkter) har gett grönt ljus för SAAB att inleda förhandlingar med Colombia om en försäljning av Erieye. Jag hade alltså rätt i min förra post om Colombia att man var intresserad av radarövervakning. Nu får man se när det börjar talas mer om en försäljningar av Gripar.

Colombia och Brasilien har mycket goda relationer när det gäller militär materiel och framförallt flygande sådan. Därför låter det som en trolig lösning att man liksom Brasilien avser köpa Erieye monterat på Embraerflygplan. Brasilien är dessutom åter aktuellt som spekulant på Gripen.


Erieye monterad på Emb-145. Lägg märke till hur radarn sitter vinklad framåt. Eftersom radarn bara tittar åt sidorna vill man spendera så lång tid som möjligt med radarn vänd mot hotriktningen, samt även spara bränsle för att förlänga aktionstiden. Därför drar man ner farten på flygplanet till tidsekonomisk. Flygplanet kommer då att ha ett nos-uppläge, men radarn är horisontell. Besättningen (operatörerna) sitter även som i en trappa ombord.


Det ska bli intressant att se när vänstern börjar att slå på stora solidaritetstrumman så att FARC ska slippa bli bombat av Gripar.

0 kommentarer:

RäknareCreeper
Vilka myndigheter besöker Wiseman's Wisdoms?


MediaCreeper
Vilka media besöker Wiseman's Wisdoms?

Top Politik bloggar Politik Blogglista.se Politik Twingly BlogRank BloggRegistret.se

Twitter


Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

Knuff

Politometern

Bloggintresserade