Ett friskhetstecken

Schweiz har för mig länge förefallit vara ett mycket sunt land. I princip varje liten by har sitt eget sjukhus med förstklassiga resurser. Flera sjukhus i varje Kanton har tillgång till ambulanshelikoptrar. Posten kommer om jag minns rätt även på lördagar och tågen har regelbundna och täta avgångar även från små byar.

Det senaste från Schweiz är att man infört en ny djurskyddslag som enligt SvD:s uppgifter förefaller vara mycket sund. Nu står inte kor direkt omnämnda i texten, men lagen förefaller vara en sund bit från svenska djurskyddsmyndighetens märkliga regleringar om att frigående kor skulle ha tillgång till tak för att få regnskydd.

Förhoppningsvis kan nu schweizarna med denna lag slippa fenomentet handväskhundar, där unga tjejer köper en stackars liten hundliknande varelse att ha som attribut och när de tröttnar på den bara sätter ut den på gatan.

4 kommentarer:

Anonym sa...
4 maj 2008 01:47  

Schweiz är knappast något föregångsland som Sverige bör ta efter. Det är snarare landet med många och knäppa lagar och ineffektiv (men dock begränsad i omfattning) offentlig sektor.

Sverige behöver mindre lagar och mer frihet. Sådana här ideer om hundlagstiftning hör hemma i samma kategori som båtkörkort, skoterkörkort, osv.

Wiseman sa...
4 maj 2008 09:26  

... vilket också är saker som jag stöder. Sen skulle jag knappast kalla Sveriges offentliga sektor för effektiv.

Anonym sa...
5 maj 2008 17:47  

Schweiz var också sist i Europa att införa kvinnlig rösträtt, så sent som 1971. I en del kantoner kunde man tack vare landets demokratiska system dra ut på det så länge som till 1990. Inte så vettigt skulle jag säga.

Wiseman sa...
5 maj 2008 19:47  

Den synpunkten kan jag hålla med om Gilda. Men vi bor faktiskt i landet där man fram till början av 90-talet inte skulle få se annat än statlig tv och där (s)-riksdagsledamöter under mitten av 80-talet motionerade om förbud mot paraboler. Det hade varit snyggt. Sverige och Iran i samma liga. Usch för imperialistisk nyhetspropaganda från andra sidan Atlanten! Den kan man inte betro folket med.

RäknareCreeper
Vilka myndigheter besöker Wiseman's Wisdoms?


MediaCreeper
Vilka media besöker Wiseman's Wisdoms?

Top Politik bloggar Politik Blogglista.se Politik Twingly BlogRank BloggRegistret.se

Twitter


Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

Knuff

Politometern

Bloggintresserade