När avgår ÖB?

Eftersom detta är en intressant fråga kopierar jag skamlöst följande text från Annika Nordgren Christensens (mp) utmärkta blogg:

I Fokus senaste nummer ställs frågan "När avgår ÖB?":"Håkan Syrén är i praktiken satt under ekonomiskt förmyndarskap av försvarsminister Sten Tolgfors. Han har två veckor på sig att i det närmaste halvera det redan två gånger halverade försvaret. Han beskylls för att sakna kontroll över verksamheten, som beskrivs i termer av »fritt fall«. Han får hård kritik för att hans underlydande försökt dölja misstankarna om tortyr i Kongo. Han har order från politikerna att fördubbla Sveriges utlandsstyrkor. Och han vägrar att stödja Saab och FMV:s planer på att köpa »Super-Jas«.Den fråga som det just nu viskas om i försvarskretsar är: »Varför avgår han inte?« Hur mycket stryk tål ÖB? (...) Åter: Hur mycket pallar karln? – Kopiöst mycket, svarar de som känner Håkan Syrén."
----------------


Det skulle förvåna mig om vi har samma ÖB vid årsskiftet som vi har nu.

4 kommentarer:

Anonym sa...
7 maj 2008 20:08  

ÖB borde ha avgått tillsammans med Mikael Odenberg. Men ÖB ansåg inte detta som gott ledarskap utan anser att det är ett bättre ledarskap att låta sina försvarsanställda gå under ständigt hot av nedskärningar!

timurlenk sa...
7 maj 2008 20:28  

Hej !

Oavsett om ÖB tål mycket eller inte, talar och ser sympatisk ut.
Tål organisationen att han stannar kvar ?

mvh

Wiseman sa...
7 maj 2008 22:05  

Jonas: Ja, det skulle ha varit en kraftfull markering. Dock är frågan vad som skulle ha hänt om vi haft nickedockor både på försvarsministerposten och som ÖB?

ÖB är liksom andra officerare i toppskiktet, politiskt tillsatt.

Tokmoderaten sa...
10 maj 2008 00:03  

Eftersom Syrén är gammal, hederlig kustartillerist ( precis som undertecknad ) kommer han ge upp när han ser att det är det som gynnar Försvarsmakten...

Idag vet ingen vem som kommer efter. Kanske dammar mina alliansebröder av Leni Björklund och sätter henne på Högkvarteret som Sveriges första civila, tillika första kvinnliga ÖB.

RäknareCreeper
Vilka myndigheter besöker Wiseman's Wisdoms?


MediaCreeper
Vilka media besöker Wiseman's Wisdoms?

Top Politik bloggar Politik Blogglista.se Politik Twingly BlogRank BloggRegistret.se

Twitter


Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

Knuff

Politometern

Bloggintresserade