Frånvaro

Eftersom jag har varit bortrest i några dagar har det inte blivit några inlägg, vilket jag beklagar. Jag har för avsikt att återkomma under de närmaste dagarna med nya inlägg. En lågoddsare är att det blir ett om det horribla förslaget att reducera till 60 st Gripen och 3 stridsflygdivisioner. Säkerligen kommer det också bli ett eller annat inlägg efter det att Försvarsmakten (HKV) presenterar sitt förslag (reducerad) "förmågebredd" på torsdag. Detta kommer säkerligen att läcka till media under onsdagen.

2 kommentarer:

Anonym sa...
12 maj 2008 19:42  

Hörde på TV4 att F21 inte alls ska läggas ner, utan man ska minska antalet JAS-plan och lite runtomkring grejer. Tycker det låter bra om Försvaret sparkar lite löskefolk, är ju ett skämt att det behövs 700 pers för att hålla några flygplan i luften. Vad fan gör alla?

Wiseman sa...
12 maj 2008 20:45  

Allt som du hör fram till september kommer bara att vara rykten till i bästa fall inriktningar.

Självklart kan man ifrågasätta det, men en flygflottilj är så mycket mer än bara att hålla igång ett antal flygplan. Om man ska dra det till extremen, så är det vad F 21 gjorde för ett år sedan - ansvarade för FS 13 i Afghanistan. Annars är det allt från piloter och tekniker, till de som ser till att syrgasmasker och skärmar fungerar till de som sopar och plogar banorna och de som ska svara för skyddet. Sen blir det ju en skrälldus med administrativ personal också föga förvånande.

RäknareCreeper
Vilka myndigheter besöker Wiseman's Wisdoms?


MediaCreeper
Vilka media besöker Wiseman's Wisdoms?

Top Politik bloggar Politik Blogglista.se Politik Twingly BlogRank BloggRegistret.se

Twitter


Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

Knuff

Politometern

Bloggintresserade