Smått bisarr aspekt av försvarskaoset

Som bekant sedan drygt 24 h hävdar ÖB att Försvarsmakten ej längre kan försvara Sverige, vilket vi övriga officerare hävdat i snart ett decennium. Försvarsminister Tolgfors hävdar att han också är och har varit av den åsikten, vilket jag behandlade i mitt förra inlägg.

I UNT kan man läsa om en smått bisarr aspekt av detta numera offentligt sanktionerade faktum. F d generalmajor Tony Stigsson, känd för oskickligt handhavande av fru och hemliga handlingar, får fortfarande lön från Försvarsmakten. Anledning till detta är att personalansvarsnämnden ej lyckats delge honom beslutet om avsked, dvs att han ej skrivit under ett delgivningskvitto.

Stigsson advokat uttrycker förvåning över detta eftersom Stigsson enligt honom är en mycket ansvarstagande individ. Dessutom tycker han att det ska bli mycket intressant att se resultatet av åtalet ang de hemliga handlingar. Ståndpunkten från försvarets sida (Förtydligande: inte Försvarsmakten utan det juridiska försvaret) är att eftersom vi nu ej längre har ett försvar, kan Stigsson ej ha gjort sig skyldig till att ha handskats vårdslöst med försvarshemliga handlingar....

Edit: Även Aftonbladet har uppmärksammet detta. Det ligger väl i linje med tidningens strävan att enbart syssla med sensationsjournalistik istället för aktuell och objektiv journalistik.

0 kommentarer:

RäknareCreeper
Vilka myndigheter besöker Wiseman's Wisdoms?


MediaCreeper
Vilka media besöker Wiseman's Wisdoms?

Top Politik bloggar Politik Blogglista.se Politik Twingly BlogRank BloggRegistret.se

Twitter


Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

Knuff

Politometern

Bloggintresserade