Läser Aftonbladet denna blogg?

Efter att precis ha kollat på aftonbladet.se och sett att man nu slår upp Flygvapnets påtvingade deltagande i Red Flag som förstanyhet, är det inte utan att man funderar om Aftonbladet sitter och läser denna blogg.

Visserligen presenterade Ekot samma nyhet häromdagen, men ändå :)

Inlägget som berörde Red Flag. Samtidigt kan man konstatera att Flygvapnet kan anordna motsvarande drygt 12 övningar av samma kaliber som Nordic Air Meet 2007 och vid varje öva minst två svenska divisoner för samma summa som det kostar att delta i Red Flag med en halv division ur SE 01. Jag tror inte det är någon som tvekar på vad som skulle ge mest utbildningseffekt och kostnadseffektivitet.

5 kommentarer:

Anonym sa...
17 maj 2008 23:29  

Ja Red Flag ger mest.

Samöva med riktiga flygvapen istället för Finnar och Schweizare kan inte underskattas nog.

Bra av regeringen att satsa på Red Flag precis som flygvapnet vill.

Unknown sa...
18 maj 2008 00:51  

Det är ju föga överraskande att regeringen tvingar FM att delta...finns det något bättre "skyltfönster" att ställa ut JAS 39 för försäljning i!!
Noterade också att statssekretteraren på FÖ motiverade beslutet med att vi ÄNTLIGEN blivit inbjudna till övningen....har dom glömt 2006 då vi deltog senast?

Anonym sa...
18 maj 2008 09:21  

Till Peter,

2006 års övning i Alaska var inte inledningsvis en Red Flag övning utan uppgraderas till det på plats. Cooperative Thunder som övningen först hette är och var en lille-bror till "Riktiga" Red Flag på Nellis. Dock stödjer jag skyltfönster idén då jag själv vet vad det innebär att delta i en övning liknande denna.

Anonym, Red Flag ger inte mest och det är inte det majoriteten i Flygvapnet vill. Vad vi behöver just nu är mest pang för pengarna för att bibehålla kompetens och utveckla det som är efterfrågat.

Anonym sa...
18 maj 2008 19:45  

Om Aftonbladet läser denna blogg så har de nog råkat ut för ett par sjukskrivningar nu. För jäklar vad deras verklgiehts uppfattning måste ha blivit våldtagen.

Wiseman sa...
18 maj 2008 20:18  

Haha, det var både smickrande och roligt sagt!

RäknareCreeper
Vilka myndigheter besöker Wiseman's Wisdoms?


MediaCreeper
Vilka media besöker Wiseman's Wisdoms?

Top Politik bloggar Politik Blogglista.se Politik Twingly BlogRank BloggRegistret.se

Twitter


Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

Knuff

Politometern

Bloggintresserade