Hit går Försvarets miljarder

DN har idag en artikel med denna rubrik. Det skulle lika gärna kunnat vara en högstadieuppsats i SO, för det är ungefär på den nivån journalisten redogör för hur budgeten fördelas.

Med en så lovande rubrik hade jag förväntat mig att man t ex hade styckat upp budgeten så mycket att man kunde se att 2,1 mdr kr eller motsv 6 % går till lokalhyror. Dock har man gått så långt att man redogör för hur budgeten ser ut för I 19 och där kan man läsa ut att 133 mkr får I 19 betala i lokalkostnader. Det är lika mycket som hela danska Forsvaret betalar för ALLA sina lokaler. Det som dock är MEST intressant att titta på i grafiken är mobiliserat manskap på ett respektive tre år. Tydligen är det så vi ska ha det nu.

Man kunde ju också ha förväntat sig att Gunnar Jonsson på något sätt skulle ha berört de hejdlösa interndebiteringarna, men där bedrog man sig. Att stora delar av försvarsbudgeten bara ska skyfflas fram och tillbaka förutom det som rinner iväg i den därför nödvändiga byråkration var tydligen inte intressant. I och för sig är det ju inget onormalt i den offentliga sektorn, men Försvarsmakten är ju ändå den statliga myndigheten som oftast granskas i media när det gäller ekonomi.

1 kommentarer:

Anonym sa...
9 juni 2008 18:39  

En sak till som försvarsmakten KAN dra ner sina kostnader för är just de pengarna de värnpliktiga får varje månad som matersättning eller vad det går för, de som idag vill göra lumpen bryr sig inte om de får pengar för det, för i så fall skulle de kunnat jobbat istället. Vill man göra värnplikten idag så beror det andra anlendingar som 1) man blir först man efter gjort värnplikt 2) man tror på ett humanistiskt ideal och vill ut i världen och hjälpa andra 3) man vill själv jobba inomförsvaret 4) Man vill vara en del av det svenska försvaret eller bara ha med det i sitt CV

RäknareCreeper
Vilka myndigheter besöker Wiseman's Wisdoms?


MediaCreeper
Vilka media besöker Wiseman's Wisdoms?

Top Politik bloggar Politik Blogglista.se Politik Twingly BlogRank BloggRegistret.se

Twitter


Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

Knuff

Politometern

Bloggintresserade