Vanhanen fick rysk uppvaktning

Under en resa till Sydkorea förra veckan fick Finlands premiärminister Matti Vanhanen rysk uppvaktning. Den Airbus 340 som tog Vanhanen till Seoul skuggades av två ryska Su-27 på nära avstånd från strax efter att flygplanet kommit in i ryskt luftrum och 10 min framåt.

Det är långt ifrån något normalförfarande för jaktflyg att närma sig civila flygplan och med tanke på var det skedde är det svårt att tolka som något annat än att det var med avsikt. Frågan är bara vad man från rysk sida ville markera med det hela?

Från rysk sida heter det som vanligt att det var ett rutinförfarande och ett missförstånd.

YLE (finsk version)
RIA Novosti (rysk version)
Newsroom Finland (gissa vilken version?)

2 kommentarer:

Anonym sa...
10 juni 2008 15:47  

Hej och tack för intressant sida. Läste om Vanhanens ryska uppvaktning på engelskspråkiga sidor, bl.a. ryska sidor på engleska. Men finner ingenting i Sverige? Har i många år hört från utlandsjobbande svenskar - jobbar själv i Norge - att det finns någon slags "frivillig" munkavel hos svensk media. Av någon orsak som bara kan spekuleras i. Man skriver ogärna om grannarnas framsteg etc. Som fallet här, man undrar ju över om det finns grund till "konspirationsteorin". / J.Daniels

Wiseman sa...
10 juni 2008 20:28  

Man behöver ju bara läsa Aftenposten på nätet för att börja fundera i samma banor. Aftenposten skriver betydligt oftare som svenska nyheter än Aftonbladet om norska.

RäknareCreeper
Vilka myndigheter besöker Wiseman's Wisdoms?


MediaCreeper
Vilka media besöker Wiseman's Wisdoms?

Top Politik bloggar Politik Blogglista.se Politik Twingly BlogRank BloggRegistret.se

Twitter


Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

Knuff

Politometern

Bloggintresserade