Wechselmann i segerrus

Efter Uppdrag Granskning i onsdags om ubåtsfrågan vädrar Maj Wechselmann morgonluft och brer ut sig i Aftonbladet med ett "vad var det jag sa?" Vad Maj Wechselmann bestämt hävdar är att varenda ubåtskränkning etc etc som förekommit har varit amerikansk eller minst från ett NATO-land. Wechselmann liksom så många på yttersta vänsterkanten är så fantastiskt låsta på att jaga USA att det finns inte utrymme att titta på andra lösningar. Samma sak är det i Afghanistanfrågan. Skit samma om Afghanistans kvinnor får bära burqa och bli utan sjukvård och skola, huvudsaken är att det går dåligt för USA. Wechselmann passar även på att gråta ut om att hon alltid blivit misskrediterad för sina ubåtsåsikter. Det är nog inte bara de som har legat henne i fatet utan förmodligen hela hennes livsgärning som väl egentligen personifierar den svenska vänsterflumjournalisten.

Som jag skrivit tidigare är det många gravade hundar i de svenska ubåtsjakterna. Det är för mig solklart att man lägger ut en del saftiga villospår för media att hugga på. Villospåren läcks ut och innehåller i stort sett alltid en aspekt som misskrediterar det svenska Försvaret. Är det inte sillstim, så är det minkar och är det inte det så är det taxibåtar eller helikoptrar. Mycket smart av upphovsmännen och mindre smart av media.

Jag känner mig fullständigt övertygad om att i svenska vatten har det figurerat både NATO OCH Warzawapaktsubåtar. Det råder inga som helst tvivel om att Sovjetunionen hade stora intressen av att bedriva underrättelsetjänst längs den svenska kusten.

9 kommentarer:

Anonym sa...
15 juni 2008 kl. 20:48  

Att det har funnits ryssar i våra farvatten är det ingen tvivel om. Om jag inte minns helt fel av böckerna jag har slukat i mig så gick en kärnvapenbestyckad ubåt på grund i Blekinge... Vilken kom får den röde! Sen gör det mig inte det minsta att NATO har varit i svenska farvatten, utan mer eller mindre uppskattar det. Hade Sverige blivit invaderat av ryssen hade NATO hjälpt till på ett eller ett annat sätt i konflikten. Därför känns det bra att veta att de även skulle känna till våra skärgårdar!

Wiseman sa...
15 juni 2008 kl. 21:26  

Vad man ska vända sig mot är väl snarast 50 år av socialdemokrati så skenhelig att en amerikansk frikyrkopastor skulle rodna, när det gäller Sveriges förhållande till NATO.

Carlsson tycker sa...
16 juni 2008 kl. 09:32  

Tyvärr är dessa saftiga spår bara en klumpig hantering av Försvarmaktens Info. Det finns handfasta "bevis" i forma av foton (Öppna och publicerade) från Gullmarsfjorden och Töre som inte kräver omfattande teknisk analys. Under dessa år beskrevs verksamheten som främmande undervattensverksamhet (utan nationsbestämning)

Johan S sa...
16 juni 2008 kl. 09:34  

Hej,

Minskat försvar, minskat hot mot riket från öst.
Den svurna fienden öst vart en ifrån väst.
Bra att visa att östmakterna inte är så farliga, då behöver vi ju inte ett slagkraftigt försvar...
Om inte så var fallet så måste vi ju rusta/bibehålla vår förmåga att försvara oss.

Mvh
Johan

Anonym sa...
16 juni 2008 kl. 11:23  

Skulle inte förvåna mig om de senaste villospåren är till just för att misskreditera FM. Kanske pasifisten Anders Borg med knähunden Tolgfors som läcker i syfte att lägga ner ubåtsvapnet eller andra delar av marinen. Hetsjakten verkar ju inte sky några medel
/oakstar

Anonym sa...
16 juni 2008 kl. 16:52  

Fundera på vilka NATO länder hade konventionella Ubåtar och räkna sedan bort dom som bemannade sina med värnpliktsbesättning och du har Storbritannien kvar som dessutom måste passera Bälten där Danska VPL övervakade under och ovan ytan.

Börja sen göra en sannolikhetsanalys.

Anonym sa...
18 juni 2008 kl. 16:23  

den envishet med vilken Lars Borgnäs för fram sina sk "bevis" för att det var NATO-ubåtar får en ju nästan att tänka på enögdheten hos en gammal privatspanare från Sveavägen...


...hoppsan, tänkte inte på det...

Äh, låt gammelkommunisterna Lasse och Majsan sitta och bekräfta varandra.

De som sett sjökorten utanför Gåsefjärden vet i alla fall att det krävts en sjudjäkla slump för att felnavigera så till den grad som U137 skulle ha behöft göra och ändå bomma alla grynnor längre ut.

Fundersamt sa...
18 juni 2008 kl. 23:22  

När jag läser en del av kritikerna av Wechselmann känner jag igen tänkandet hos dem som undersökte grodmannen i kistan. Svensk militär stoppade ett begravningsfölje på en ö i närheten av U-137. Svensk militären tvingade de sörjande att öppna locket på kistan för att visa att det inte låg en grodman där.
För oss som inte tänker så, förhoppningvis fler, förvånas man över hur grodmannen skulle kunna skruva på locket när han väl ligger inne i kistan. Dessutom hur han får plats och hur klokt det är att låta sig grävas ner om man nu vill komma undan med livet i behåll.
Som sagt samma typ av tänkande.
Det är antagligen för mycket att hoppas på att de som kommenterar skall visa sig klokare än denne misstänkte grodman och dom som lyfte på locket.

Wiseman sa...
18 juni 2008 kl. 23:33  

I så fall lär du anse att jag är oklok. Utan att känna till kistepisoden så tycker jag på din beskrivning ändå att det var rätt agerat.

RäknareCreeper
Vilka myndigheter besöker Wiseman's Wisdoms?


MediaCreeper
Vilka media besöker Wiseman's Wisdoms?

Top Politik bloggar Politik Blogglista.se Politik Twingly BlogRank BloggRegistret.se

Twitter


Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

Knuff

Politometern

Bloggintresserade