Konkurrensutsatt

Jag noterade till min glädje på min mobiltelefons ticker under eftermiddagen att jag får ytterligare konkurrens i det försvarspolitiska bloggandet. Vår försvarsminister, Sten Tolgfors ska nu ta efter sin partikollega Carl Bildt och starta en blogg. Enligt pressmeddelandet ska bloggen handla om "försvar och krishantering".

" - Sverige behöver ett försvar som är mer användbart, tillgängligt och flexibelt - för insatser i Sverige, närområdet och världen. Vi är inne i en period av betydande förnyelse av försvaret. Bloggen är tänkt att ge bakgrund till arbetet med inriktningsproposition, personalförsörjning och överföring av resurser från stöd- och kringverksamheter till operativ nytta, som kommer prägla den kommande tiden, säger försvarsminister Sten Tolgfors."

Bakgrunden kommenteras också i det första inlägget. Som sagt, bloggen ska bli mycket intressant att följa och jag ser fram emot en aktiv försvarspolitik i cyberrymden. Överhuvudtaget är det mycket välkommet med fler politiker som bloggar. Carl Bildts blogg är ett stort föredöme på det här området.

Försvarsministerns blogg hittar man på http://tolgfors.wordpress.com/

SvD, Aftonbladet, Sydsvenskan

8 kommentarer:

J.K Nilsson sa...
16 januari 2009 22:29  

Jojo, det blir väll en smal sak att punktera. Jag anar att det blir den politiska lovsången om hur bra allting blir när man får igenom sina "önskemål" och hur väl motivierade försvarsmaktens personal är att lösa de ålaggda uppgifterna.

Cynisk? Ja. Bitter? Förmodligast.

J.K Nilsson

Tokmoderaten sa...
17 januari 2009 00:15  

Kul att Tolgfors bloggar, tråkigt att man inte kan kommentera. Envägskommunikation är aldrig bra...

Anonym sa...
17 januari 2009 08:44  

Jag notera också att Sten Tolgfors har låst kommentartsfältet till skillnad från Carl Bildt.

Wiseman sa...
17 januari 2009 09:20  

Ja, det är tråkigt. Jag hade tänkt hälsa honom välkommen till arenan!

Anonym sa...
17 januari 2009 10:05  

Jo, utan risk att få motfrågor eller att få sina uppgifter ifrågasatta så blir en blogg bara en ny form av gamla "Pravda". Trist att försvarsministern inte törs riskera att ställas i försvarsposition.

Anonym sa...
17 januari 2009 10:18  

Fegt och svagt av försvarsministern att inte tillåta kommentarer.

Meningslöst att blogga om man inte är intresserad av att få feedback och diskussion. Själva idén med en politiker som bloggar borde vara att förbättra folkförankringen. På detta sätt uppnås istället motsatt effekt. Återigen ska man uppleva hur beslutsfattarna skyr intelligent debatt och diskussion och istället föredrar mästrande monolog och propagande (vilket i Försvarsmaktens akronymflora görs rumsrent genom att kallas PSYOPS).

Ur detta perspektiv framstår utrikesministern som en betydligt mer intelligent, slipad och framförallt mer lyhörd politiker med råg i ryggen. Respekt.

Vad har Försvarsmakten gjort för ont för att förtjäna sina ministrar? Lite elakt så kan man väl gissa att vi fått de ministrar som är tillräckligt kompetenta för att matcha HKV och FM ledning?

Jag föreslår att försvarsministern avbryter innan det blir alltför pinsamt. Fortsätt skriv i tidningarna istället. Det blir inte mer intressant att läsa en ensidig, förenklad och enkelspårig floskelmonolog bara för att den skrivs på internet. Nuvarande ansats gynnar inte konkret utveckling och förbättring i sakfrågorna oavsett forum. För det måste man vilja lyssna och lära och därmed vilja öka sin kompetens och detaljförståelse för sakfrågorna.

Kanske är du så uppblåst av din egen viktighet att du inte tror att vi, "folket" och verksamhetsutövarna, har något att lära dig?

Anonym sa...
17 januari 2009 10:55  

Bekräftar bara att Tolgfors är en minister som föredrar monolog framför dialog. Ett förhållningssätt som sällan brukar fungera :-(

Anonym sa...
18 januari 2009 09:27  

Det är väl en överlevnadsstrategi från tomhylsans sida.
Annars så skulle han alltför snabbt bli intellektuellt nedbrottad på sin egen bloggsida.

RäknareCreeper
Vilka myndigheter besöker Wiseman's Wisdoms?


MediaCreeper
Vilka media besöker Wiseman's Wisdoms?

Top Politik bloggar Politik Blogglista.se Politik Twingly BlogRank BloggRegistret.se

Twitter


Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

Knuff

Politometern

Bloggintresserade