Mer och mer bisarrt

Kulten kring Rysslands president premiärminister Vladimir Putin, tar sig allt mer bisarra former. Det senaste är att han har börjat måla tavlor. Nu hymlas det i och för sig inte med att det är en form av spökmålning, där Putin gjort ett utkast och en riktig konstnär grovjobbet och som sedan undertecknas av Putin. En tavla "signerad" Putin gick tydligen på auktion i helgen för nästan 10 milj kr. Nu har ju Ryssland oändligt långt kvar till Nordkorea när det gäller styre, även om man dagligen tar små steg närmare det fullkomliga enväldet, men Putinkulten blir allt mer lika ledarkulten i Nordkorea. Vem minns inte godbitar som Kim Jong-Ils första golfrunda? Man skulle nog kunna säga att allt som Chuck Norris gör i resten av världen har också Kim Jong-Il också gjort, men bättre.

För att höja stämningen bjuder jag på Putin Girls (den är bättre på originalspråket)För att ta ner stämningen igen och för att väcka lite tankar kring hur hälsosam ultranationalism är kommer här en länk till Lars Gyllenhaals artikel om Alexander Dugin, mannen bakom Eurasianismen som starkt påverkat Putins chefsideolog.


Tokmoderaten berättar också om Putins mer misslyckade tavla

6 kommentarer:

Tokmoderaten sa...
19 januari 2009 00:45  

Att den gode Putin dessutom iklätt sig rollen som ordförande i "Rådet för den ryska filmkonstens utveckling" gör att han börjar närma sig platåskomannen från Pyongyang med stormsteg.

Vad kan vi vänta oss från rysk film framöver? En nyinspelning av "Pansarkryssaren Potemkin" med Putin i huvudrollen? En "sann" variant av "Okänd Soldat" där det finska anfallet vintern 39/40 mot Leningrad stoppas och kastas tillbaka? Eller förskönande filmer om Gulag och Stalin? Vem vet, det börjar ju som sagt bli Mer och mer bisarrt...

Anonym sa...
19 januari 2009 10:17  

Visst har du rätt i att Ryssland har oändligt långt kvar till Nordkorea när det gäller styre men att Putinkulten blir allt mer lika ledarkulten i Nordkorea.
Vad jag själv tycker om Putinkulten är att den blir mer och mer lik kulten kring Obama. En väsentlig skillnad är dock att medan Putin har ett track record så har Obama endast sin valrörelse som grund för fanklubbens dyrkan.
Men visst hoppas vi på stora förändringar i USA.

Anonym sa...
19 januari 2009 12:54  

Absolut, tecknen är oroväckande från Ryssland med en allt mera öppen auktoritär regering, skrämmande.... Tur är väl då att försvarsberedningen har slagit fast att det inte finns någon som helst hotbild mot Sverige och att vi därför knappast behöver något försvar utöver en liten expeditionsstyrka som vi kan skicka på nykoloniala äventyr i khakiuniform världen över. Nu kan jag sova gott!!!

Forsno sa...
19 januari 2009 16:47  

otroligt Kim Jong-il av honom.

Massgymnastikuppvisning nästa.

Anonym sa...
19 januari 2009 20:41  

Men var är länken till Gyllenhaals artikel?

Wiseman sa...
19 januari 2009 23:12  

Per A: Nu är det fixat! Mycket slarvigt av mig att inte kolla att allt från Word överfördes till blogger.

RäknareCreeper
Vilka myndigheter besöker Wiseman's Wisdoms?


MediaCreeper
Vilka media besöker Wiseman's Wisdoms?

Top Politik bloggar Politik Blogglista.se Politik Twingly BlogRank BloggRegistret.se

Twitter


Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

Knuff

Politometern

Bloggintresserade