Meningslöst

Att konflikterma mellan de två palestinska falangerna och Israel är oerhört inflammerad, vet alla. Jag har ingen avsikt att ta någon ställning i den frågan, eftersom att jag anser att bägge sidor super kål som värsta sortens kålalkoholister.

I min enfald trodde jag att det skulle gå att skriva ett inlägg om medias roll i krig utan att ta ställning för den ena eller andra sidan. Jag hade ju inte räknat med att vänstern skulle tolka allt som inte är stöd för den palestinska sidan som stöd för Israel och därefter börja med sitt vanliga "-ist"-klassande. Sålunda har jag alltså nu utnämnts till sionist. Det måste jag ju ändå le åt eftersom jag härom året utnämndes till nazist, judefientlig, antisemit och allt möjligt av vänsterbloggaren nummer 1, Jinge, när jag ifrågasatte varför han inte låter alla kommentera på hans blogg. Yttrandefrihet är inte hans grej helt enkelt. Man måste le åt ironin när någon ropar på demokrati och yttrandefrihet, men inte låter alla kommentera på dennes egen blogg. (Det är ju för övrigt jäkligt roligt och ironiskt när Google lägger in annonser till förmån för Israel och den israeliska kampen i annonsbannern överst på Jinges blogg. Snålheten bedrar ståndaktigheten än en gång)


Jag hade tänkt skriva ett inlägg lite senare för att analyser de bägge sidornas krigföring utifrån folkrätten för att visa på de brister folkrätten har idag, eftersom den huvudsakligen är skriven för mellanstatliga krig mellan etablerade krigsmakter. Men jag har insett att det inte är någon idé. Jag ska nog göra som majoriteten av alla svenskar. Skita i alltihopa. Låt sedan vänstern fortsätta ösa skit och -ismer till höger och vänster (fast det blir nog mest åt höger...).

Det är bara att hoppas att man någon gång bestämmer sig för att sluta upp med det meningslösa krigandet i Mellanöstern, men det är nog att hoppas för mycket. Nyktraste rösten i sammanhanget tycker jag utgörs av utrikesministern.

8 kommentarer:

Forsno sa...
10 januari 2009 16:08  

Jag vet inte hur många inlägg som du inte släppte fram som bara var personangrepp, men handlade inte de flesta kommentarerna mest om källkritik av YouTube-klippet (det gjorde i alla fall mina)?

Det var väl en utmärkt illustration av hur kriget utkämpas lika mycket i media (gamla som nya) som i Gazas förorter och flyktingläger.

För en någorlunda rättvisande bild av vad som händer i Gaza skulle jag rekommendera alla att använda så många källor som möjligt.

http://www.haaretz.com/ har bra källor inom den Israeliska försvarsmakten (men lyder under under Israelisk censur). Ger även insyn i den Israeliska debatten från vänster om mitten.

http://english.aljazeera.net/ är det enda internationella nyhetsbolaget med korrespondenter inne i Gaza.

http://news.bbc.co.uk/ the Beeb har oftast koll och World Service finns streamad.

http://www.economist.com/ alltid suveräna analyser och oöverträffad faktakoll.

Jag håller med om att Bildt skött sig bra. Det är ett otroligt svårt uppdrag.

Wiseman sa...
10 januari 2009 16:25  

Jag släpper fram alla kommentarer, faktiskt. Den enda jag inte har släppt fram var tydligen en kommentar av Tintin om julhandel som jag råkade radera av misstag. Däremot har jag kollat ursprunget till lite av den trafiken som gått till bloggen

Håller helt med dig om att det gäller att använda flera källor, vilket jag försöker göra vid alla internationella händelser.

Jag undrar faktiskt om inte Bildt är en av de bäst utrikesministrar vi haft. T o m många av min s-vänner gillar honom numera.

Anonym sa...
11 januari 2009 02:09  

Tidigare kunde Carl vara oerhört stroppig och nedlåtande mot meningsmotståndare. Men numera har han mognat och skärpt sig.

Han är utan tvivel den mest aktive utrikesminister vi någonsin haft och det skall bli intressant att se vad han får för uppdrag härnäst. Jag är helt säker att han kommer att fortsätta att att vara en tydlig profil på den internationella arenan. /Nizze

Unknown sa...
11 januari 2009 06:07  

m00ns
Din kommentar väntar på moderering.

Wissam
Har kämpat för den övertygelsen en stund.
Anser inte att det är ett krig dock för grund förutsättningarna för vad som kallas krig finns inte.
Att det då går att få till en traditionell fred är än värre att få folk att förstå.

snabbar upp modereringen.
Kul att du är inne på samma linje kände mig rätt ensam ....

Anonym sa...
11 januari 2009 09:38  

Folkrättsanalys hade varit extremt intressant. Men det är ju uppenvarligen en sionistkonspiraton tyvärr.

Wiseman sa...
11 januari 2009 09:45  

moons: Jag blir lite förvirrad av din kommentar. Kommenterade du på rätt blogg?

halldin: Jag får se hur jag känner för det senare i veckan.

Unknown sa...
11 januari 2009 11:32  

Svarade på din kommentar på MK. Anar att det kan ta tid innan den dyker upp där.

Allra helst efter mitt senaste inlägg hos mig

Glämde nämna att du förstått och blev så långt iaf.

Men jag minns dig =)

Anonym sa...
11 januari 2009 22:53  

Wiseman - skulle verkligen se fram mot en folkrättslig inblick eller kommentar i konflikten.

Skulle verkligen vara synd om ett fåtal (men ack så högljudda) individer med selektiv läsförståelse skulle sätta käppar i hjulet.

Jinge hittade jag faktiskt ett år innan den här bloggen, att ta debatten kring sina egna ställningstaganden trodde jag var en rent social förutsättning för att stämpla andra.

Det här blir ett långt inlägg, men att din blogg behövs bevisades av ett "overheard" samtal på ett tåg. Tydligen har Sverige skickat NBG till både Irak och Afghanistan, hade inget med fredsbevarande att göra, eventuellt befann sig även NBG i Malaysia. Gläds åt uppmärksamheten ;)

/Erik

RäknareCreeper
Vilka myndigheter besöker Wiseman's Wisdoms?


MediaCreeper
Vilka media besöker Wiseman's Wisdoms?

Top Politik bloggar Politik Blogglista.se Politik Twingly BlogRank BloggRegistret.se

Twitter


Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

Knuff

Politometern

Bloggintresserade