Afa ut ur Rosengård

Det verkar som en del invånare i Rosengård tröttnat på att Afa och diverse andra aktivistnätverk vill använda Rosengård som slagfält. I inledningen av den av aktivisterna utlysta "Reclaim Rosengård" tog några invånare parollen på allvar och körde bort aktivisterna (video) som fick retirera och söka skydd i kapitalismens högborg - McDonald's... "Åk hem till Limhamn", tyckte vissa Rosengårdsbor om Afa:iterna. (Många av aktivisterna hör nämligen hemma i Limhamn och en del andra mer välbeställda områden i Malmötrakten. Även om de vill vara "ghetto" är "pappa betalar" en vanlig företeelse). Jag är ganska säker på hur föräldrarna till Afa-slöddret skulle reagera om Rosengårdsungdomarna reste till Vellinge och Limhamn och använde det som slagfält.

Helt enkelt fantastiskt kul, tycker jag.

15 kommentarer:

Kim Müller sa...
22 augusti 2009 kl. 22:36  

Så jävla klockrent att Rosengårdsborna hjälper polisen att köra ut vänsterpacket! Har inte skrattat så gott på länge! Hoppas samarbetet fortsätter tills varenda aktivist har jagats ända hem till fina villan i Bunkeflo!

Anonym sa...
22 augusti 2009 kl. 22:50  

Där växte Rosengård och dess innevånare i mina ögon.

Patric Norrå

Morgonsur sa...
22 augusti 2009 kl. 23:09  

Ja, som medlem av den ironiska generationen har man svårt att hålla tillbaka ett stort leende.

Ärligt talat försöker jag inte ens...

Jag har en viss förståelse för att många i Rosengård är rätt trötta på att användas som slagträ i allehanda politiska syften.

Särskilt som alla "engagerade" egentligen inte tycks bry sig särskilt mycket om resultatet bara de får lite uppmärksamhet eller bråka och slåss lite.

När media vänt blicken åt ett annat håll kommer Rosengård och dess invånare tyvärr att vara lika intressant för AFA och diverse proffstyckare som ett reklamblad från 1996.

Och ingenting har förändrats.

http://morgonsur.wordpress.com

fredrik sa...
23 augusti 2009 kl. 01:47  

Som sagt, fantastiskt kul!

Man kan ju notera att aktivisterna valde att fly in på McDonaldsrestaurangen när rosengårdsborna blev "rosenrasande"..
Skönt för festdeltagarna att de utsugande kapitalistiska imperialisterna hade satt upp en av sina profitbringande restauranger just där, och att den inte hunnit bli förstörd av aktivisterna än!

chefsingenjören sa...
23 augusti 2009 kl. 09:32  

Jag undrar hur SD pressen vinklar denna nyhet? Å ena sidan så var det bråk i Rosengård, en typ av nyhet som dom gärna tar upp (och då givetvis pratar om de otäcka muslimerna). Å andra sidan var det deras motståndare från AFA som fick stryk. Det skulle vara kul att se SD ställa sig på samma sida som befolkningen i Rosengård. :-)

Anonym sa...
23 augusti 2009 kl. 10:44  

Rosengårdsborna visade civilkurage, undrar när vanliga svennen gör samma sak nästa reclaim fest?
Detta var ju årets festligatse sak!

Anonym sa...
23 augusti 2009 kl. 11:44  

Rosengårdsborna kör bort de autonoma, något för Ilmar Reepalu att tänka till på eftersom han marscherar ihop med dessa våldsförhärligande testoreonligister!

bossekommenterar sa...
23 augusti 2009 kl. 12:13  

Att en liten grupp påstår sig företräda en stor grupp utan att kunna visa på ett mandat från dem de säger sig företräda låter kusligt bekant.
Att AFA inte förstått att en stor del av Rosengårds invånare flytt från just sådana miljöer får mig att hoppas på att AFA´s ledning är just så ignoranta som de framstår genom sina handlingar.

Unknown sa...
23 augusti 2009 kl. 17:11  

Trevlig nyhet, även om jag tycker det är sorgligt att även du använder medias förskönande och positiva term "aktivister". Det är vänsterextremister det handlar om, inget annat.

Vitriol sa...
23 augusti 2009 kl. 17:52  

Priceless. Något är väldigt fel med polisens order dock. Någon däruppe i näringskedjan borde vid det här laget inse att snälla mjuka poliser inte är en hållbar strategi, överklass-proletärerna häver fortfarande gatsten över dem.

G sa...
23 augusti 2009 kl. 19:14  

Utkörd av dom de ville 'hjälpa'. Räddade av polisen och gömde sig på McDonalds(symbolen för imperialismen). Mycket mer misslyckande kan det verkligen inte bli.

McShelter - Om vänsterextremisten själv får välja!

Goldmember sa...
23 augusti 2009 kl. 21:49  

AFA-slödder... *LOL*

Allvarligt, det var härligt att läsa att det är boende i området som tar initiativ till att stävja eländet som sker där. Kurage! Respekt!

Fredrik sa...
23 augusti 2009 kl. 21:52  

@Vitriol:
Det är en intressant sak det här med polisens taktik vid den här typen av händelser; Man gick efter GBG 2001 ifrån batong+sköldkonceptet som fortfarande används av FM för att adoptera den Danska polisens mobilare insatskoncept med dialogpoliser och insatsfordon som kör i formationer och vallar aktivisterna på olika sätt.
Nu ska jag inte säga för mycket om hur det funkar för den Svenska polisen, men jag vet att den Danska polisen åtminstone har börjat ifrågasätta sin egen taktik och börjat ändra till mer konfrontativa sätt efter ett ganska våldsamt decennium i Danmark.
Det visar om inte annat följande klipp från insatsen mot kyrkan härförleden:

http://www.youtube.com/watch?v=xiGVjti6r6s

Inte många dialogpoliser där inte...

Vitriol sa...
24 augusti 2009 kl. 16:10  

Fredrik: Jisses, den där videon verkar mer visa på kaos än taktik. Polisen slår vilt omkring sig och spreja pepparsprej. Det kan inte vara standard för hur man bryter upp sittkedjor.

Dialogpolis har sina meriter och kan antagligen fungera rätt bra vid mer oplanerade situationer, men här söker sig folket dit just för att starta bråk, vilket negerar all effekt dialog kan tänkas ha.

Anonym sa...
25 augusti 2009 kl. 08:22  

Oroshärdar finns både internationellt och nationellt. Är det inte talibaner i Afghanistan så är det AFA-i-stan (i detta fallet Malmö).

Bäst är förstås när "lokalbefolkningen" själv tar tag i problemet. En positiv nyhet som jag hade missat helt om jag inte läst den här så fortsätt med mixen av ämnen som engagerar dig Wiseman, det är bara bra.

RäknareCreeper
Vilka myndigheter besöker Wiseman's Wisdoms?


MediaCreeper
Vilka media besöker Wiseman's Wisdoms?

Top Politik bloggar Politik Blogglista.se Politik Twingly BlogRank BloggRegistret.se

Twitter


Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

Knuff

Politometern

Bloggintresserade